Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av en rekke ladestasjoner i et parkeringshus

Splitter ny ladesone i GriegGarasjen

Tirsdag 24. oktober åpner vi over 30 nye ladepunkter i GriegGarasjen. Prosjektet er resultatet av et spennende samarbeid med det bergenske tech-selskapet Wattif EV.

 

Bergen Parkering har lenge vært en pådriver for elektrifisering av bilparken, og vil gjøre det lettere for alle som kjører til sentrum å ta bærekraftige valg. Helt siden ladeområdet i ByGarasjen først åpnet i 2016, har vi jobbet for å tilby innovative, effektive, og kundevennlige løsninger for ladbare kjøretøy. Nå er det GriegGarasjen sin tur!

 

Bilde av en ladeboks. På skjermen ser man logoen til Wattif, et symbol av et batteri som lader og teksten "13,8 kW".

 

Lokalt stjerneskudd

Med oss på laget har vi det lokale stjerneskuddet Wattif EV, som har skapt mange overskrifter med sine intelligente og kostnadseffektive løsninger for ladeinfrastruktur. Partnerskapet mellom Wattif og Bergen Parkering gjør det mulig for oss å tilby et integrert og smart ladetilbud der bilene allerede er: parkeringshus. Konseptet er bygget på å la folk lade der de normalt parkerer, fremfor å måtte parkere for å lade. Med en helt enestående ladekapasitet midt i sentrumskjernen, kan man få opptil 22 kW ladeeffekt mens man handler, spiser, shopper eller er på juleshow. Det eneste man trenger for å lade, er å laste ned appen Wattif EV i App Store eller Google Play. Der vil man også kunne se antall ledige ladepunkter til enhver tid.

 

Bilde av en ladestasjon i et parkeringshus. I forgrunnen ser man armen til en mann, som holder en ladekabel tilkoblet baksiden av en grå bil.

 

Lad der du er

GriegGarasjen er midt i blinken for det man kaller destinasjonslading. Parkeringshuset er det mest moderne og mest romslige i sentrum, og byr på over 400 p-plasser kun 200 meter fra Festplassen. Siden Bergen Parkering overtok driften høsten 2021, har det vært et mål om å tilby mer bærekraftig og kundevennlig mobilitet med fokus på nye, smartere løsninger. Vi hoppet derfor på sjansen til å samarbeide med Wattif og deres skreddersydde ladeløsninger. Der parkeringsoperatør tidligere måtte stå for både utvikling, investering, installasjon og drift av ladepunkter, kan man ved å inngå avtale med Wattif få et av markedets smarteste og beste ladesystem ferdig levert og klart til bruk. Den nye ladesonen i GriegGarasjen er derfor et prestisjetungt prosjekt for både oss og vår nye partner, og vil nok inspirere flere til å satse på Wattifs smartsystem. Vi er allerede i dialog for å gå sammen om nye ladesoner ved flere av våre parkeringsanlegg.

 

Bilde av en ladestasjon i et parkeringshus. Til høyre for ladeboksen ser man et lite skilt med teksten "Lad bilen med Wattif". I forgrunnen ser man siden av en grå bil som er tilkoblet ladeboksen.

 

Umettelig etterspørsel

Ved utgangen av 2022 var det over en halv million elbiler i Norge, og nesten 80% av nybilsalget består av elbiler. De fleste elbileiere har lademuligheter hjemme; likevel ser vi en umettelig etterspørsel etter mer ladeinfrastruktur, spesielt i de store byene. Bergen blir ofte kalt Europas elbilhovedstad på grunn av den imponerende elbiltettheten vår, og vi ser stadig økende etterspørsel etter rask og enkel lading på farten. Denne nye utvidelsen i GriegGarasjen lar oss også satse enda tyngre på bildelingstjenester framover. Bildelingshuben i ByGarasjen er svært populær, og alle aktørene ønsker å utvide virksomheten sin i sentrumskjernen. Med flere ladeplasser tilgjengelig, er det lettere for oss å tilby også bildelingstjenester lading når det trengs.