Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Personvern

Bergen Parkering AS (BP) er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine kunder, brukere og ansatte på en forsvarlig måte. Her kan du lese om hvordan vi samler inn, benytter og beskytter informasjon om våre kunder, ansatte og andre brukere av våre produkter og tjenester, bergenparkering.no, ledig-parkering.no og BPs øvrige digitale kanaler.

Innholdet i dette dokumentet er identisk med det som til enhver tid er gjengitt som personvernerklæring i BPs internkontroll. Ved tvil er det internkontrollens versjon som er gjeldende. Daglig leder i BP er ansvarlig for at personvernerklæringen er ajourført også på nettsidene.

På dette nettstedet logger vi anonym informasjon om alle besøkende. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) hovedsakelig for trafikkmåling og optimalisering av innhold og brukeropplevelse. Denne informasjonen er anonymisert og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Ved videre bruk av nettstedet aksepterer du at slik informasjon benyttes.

Databehandling

Daglig leder er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å benytte kontakt- eller bestillingsskjema.

Informasjonskapsler – hva det er og hvordan det fungerer

Informasjonskapsler – eller cookies – er noe de aller fleste nettsider benytter seg av i dag. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne og gjør at vi kan se hva du trykker på, hvordan du navigerer på nettsiden samt hvordan innholdet på nettsiden presterer. Videre samler vi blant annet inn informasjon om navigasjon, tid for besøk, hvilken nettleser du bruker og så videre. Dette gjør vi slik at vi best mulig kan tilpasse innholdet på nettstedet til deg som bruker. De fleste nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, osv.) er stilt inn til å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapslene ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at dette kan medføre at svært mange nettsider ikke lenger vil fungere som de skal.

Hva vi bruker informasjonskapsler til

Google Analytics

Analyseverktøyet Google Analytics benyttes for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettstedet. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig identifiserbar informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles tjenere. Dersom du vil reservere deg mot at Google Analytics samler inn data om deg kan du be om å bli ekskludert.

Google Tag Manager

Google Tag Manager håndterer sporingskoder og refererer til sporingsoppsett og tracking til tredjepartsløsninger som Universal Analytics (Google Analytics) og brukes til optimalisering av nettsiden og markedsføringstjenester. Alt av sporingskoder kjøres og håndteres via Google Tag Manager.

Hva som lagres: Dine bevegelser og visse handlinger på nettstedet (f.eks. om du trykker på «Legg i handlekurven» i en nettbutikk). All data er anonymisert og vi lagrer ingen sensitiv informasjon som: kredittkortopplysninger, telefonnummer, adresse eller annen form for data som kan identifisere deg som person.

Facebook Pixel

Facebook Pixel er et analyseverktøy som lar oss måle effektiviteten av annonsering fra Facebook ved å spore handlingene brukeren utfører på nettstedet med tanke på optimalisering av Facebook Ads (bygge Audience og remarketing). Man kan bruke denne informasjonen til å:

  • Sørge for at annonser vises til de riktige personene
  • Bygge opp annonsepublikum
  • Låse opp ytterligere annonseringsverktøy på Facebook

Hva som lagres: Hvilke annonser brukeren har sett på Facebook, Hvilke sider brukeren har besøkt og hvilke konverteringer (bestilling, kontakt o.l.) brukeren har utført.

Hotjar

Kartlegger interaksjonen brukeren har med nettstedet. For å hjelpe oss å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet, registrerer Hotjar besøkendes økter. Hotjar-skriptet er en websocket-tilkobling som sender følgende informasjon til Hotjar sine tjenere:

  • HTML-endringer som skjer under brukerens økt på nettstedet
  • Musebevegelser
  • Museklikk
  • Scrolle-bevegelser
  • Tastetrykk for hvitlistede handlinger
  • Statistikk for om visningsstørrelsen for nettleseren endres

Hver hendelse som spores lagres i Hotjars sky-database ved hjelp av et tidsstempel som senere brukes til å spille av hendelsene i sekvensiell rekkefølge. Hotjar-skriptet sporer besøkende når de besøker forskjellige sider ved hjelp av en første-parti informasjonskapsel, slik at man kan spille av hele økten i et enkelt opptak. Ingen sensitiv informasjon eller brukerinformasjon hentes eller lagres.

Sporingspiksler

Sporingspikslene på nettstedet benyttes til sporing av konverteringer og brukertilpasset markedsføring. De er ikke containerkoder, og sender ikke tilbake personlige opplysninger. All info på ThumbAd er hashed for å opprette en bruker-ID som er brukbar for vår slutt. Pikslene aktiveres kun basert på handlingen / hendelsen i GTM.

Matomo

Matomo er et analyseverktøy for å måle trafikk og bruksmønster på nettstedet.

Bruk og videreformidling av personopplysninger

Når du registrerer et kundeforhold med BP eller tar kontakt via kontaktskjema ber vi om personopplysninger fra deg. BP er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine kunder og brukere på en forsvarlig måte, i samsvar med personvernloven.

Eksempler på informasjon som innhentes:

  • Personlig navn
  • Fødselsdato
  • Firmanavn
  • Organisasjonsnummer
  • Kontaktperson
  • Adresse/fakturaadresse
  • Ansattnummer/referanse
  • Telefonnummer og e-postadresse
  • Registreringsnummer på kjøretøy

BP bruker dine personopplysninger for å sende faktura og kommunisere med deg vedrørende ditt kundeforhold eller din bruk av BPs tilbud og tjenester. BP forplikter seg til ikke å videreformidle personlige opplysninger til andre enn våre samarbeidspartnere i forbindelse med systemløsninger for våre produkter og tjenester eller ved kundeundersøkelser og distribusjon av informasjon.

Dersom samarbeidspartnere av BP behandler personopplysninger på vegne av BP vil det foreligge en databehandleravtale mellom partene som skal sikre at personopplysninger blir behandlet i samsvar med regelverket.

Lagrede personopplysninger slettes etter ønske ved å kontakte vårt kundesenter.

Innhenting av informasjon

Infotjenester samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten.

Eksempel på skjema:

  • Kontaktskjema
  • Når man ønsker å prøve et produkt eller tjeneste
  • Ved kjøp av produkter eller tjenester på en nettside
  • Ved påmelding til webinar, kurs og konferanser
  • Når man laster ned dokumenter som e-bøker eller annet
  • Ved påmelding til å motta nyhetsbrev eller blogg på e-post

Formålet med informasjonen som innhentes:

  • Å gi brukeren tilgang til våre produkter og tjenester
  • Å sende sende relevant informasjon til brukeren
  • Å kunne ta kontakt for å tilby produkter eller tjenester

Kameraovervåking

De fleste p-anleggene som driftes av Bergen Parkering AS har installert kameraovervåking. Formålet er å forhindre farlige situasjoner og ta vare på sikkerheten til personer som oppholder seg i p-anleggene. Overvåkingen benyttes også som «alarmbilder» for å hjelpe kunder direkte med problemer ifm betalingsautomater og ved bommer.

P-anlegg som har installert kameraovervåking vil være tydelig merket med dette.

Nummerskiltgjenkjenning (ANPR)

ANPR (Automatic Number Plate Recognition) er en teknologi som leser kjøretøyets registreringsnummer ved inn- og utkjøring på et parkeringsanlegg, og dermed identifiserer bileier og registrerer nøyaktig hvor lenge bilen står parkert. P-anlegg som har installert denne typen system vil være merket tydelig på stedet. Det tas ikke bilder av personer i kjøretøyet.

Informasjonen blir brukt til å fakturere kunder, kontrollere at betaling har funnet sted. Eller som tilgangskontroll ved at porter eller bommer åpner seg dersom bilens nummerskilt er på listen over godkjente numre.

Nettbetaling

Utveksling av kredittkortinformasjon ved nettbetaling av parkering håndteres av sertifiserte leverandører av betalingsløsninger; Nets og Payex. All utveksling av personopplysninger i betalingskort sendes kryptert med såkalt SSL.

Rettigheter

Som bruker av våre produkter og tjenester har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven. Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake. Dersom du mener at Bergen Parkering AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på datatilsynet.no.

Hvordan slette informasjonskapsler

Normalt sett er de fleste nettlesere stilt inn til å godta informasjonskapsler. Vi gjør oppmerksom på at du kan slette disse ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet.

Hvis du vil fjerne informasjonskapsler (cookies) fra datamaskinen, kan du bruke disse veiledningene: