Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Bomfri parkering

Ingen bom, ingen problem! Bergen Parkering innførte automatisk skiltgjenkjenning allerede i 2015. Nå har vi også fjernet bommene fra ByGarasjen, GriegGarasjen og KlosterGarasjen.

Hva betyr det for meg?

Dersom du har en Sesam Sesam-avtale, kan du fortsette som før. Den eneste forskjellen for deg, er at du slipper å vente på bomåpning på vei inn eller ut av parkeringshuset. Det samme gjelder om du har en fastprisavtale.

For våre kunder med kort for forflytningshemmede (HC-kort) vil betalingsfritak ved korttidsparkering i ByGarasjen bestå, og du vil fortsatt måtte fremvise kortet ved vårt døgnbemannet kundesenter på plan 1. Eneste forskjellen er at du slipper å trekke og validere en billett. Ved fremvisning av HC-kort i vårt kundesenter vil gyldig parkering gis betalingsfritak registrert på bilnummer, for det enkelte parkeringsbesøket.

Men jeg pleier å trekke billett! Hva gjør jeg nå?

Fra nå av, blir parkeringsbesøket ditt i ByGarasjen, GriegGarasjen eller KlosterGarasjen identifisert med automatisk skiltgjenkjenning. Det tas bilde av skiltet på bilen ved innkjøring, og et nytt bilde ved utkjøring. Deretter beregnes parkeringstiden og parkeringsavgiften. Du har flere betalingsalternativer, både før og etter du forlater parkeringshuset.

Før du kjører ut av parkeringshuset

App – har du ikke Sesam Sesam eller EasyPark fra før, kan du laste ned appen og opprette avtale for å betale parkeringen. Dette kan du gjøre så lenge du fortsatt står parkert.

Betaling på automat – på slutten av parkeringsbesøket, på vei tilbake til bilen, kan du bruke betalingsautomaten ved å taste inn bilnummeret ditt.

Når du har forlatt parkeringshuset

Betaling på nett – du kan betale innen 48 timer etter utkjøring på sesam-sesam.com. Dette gjør du ved å taste inn bilnummeret ditt på nettsiden, og betale med kort.

Faktura – dersom du ikke benytter deg at de tre andre betalingsalternativene, blir det sendt faktura for parkeringsavgift til kjøretøyets registrerte eier. Legg merke til at fakturagebyr på kr. 39,- kommer i tillegg til parkeringsavgiften.

Å fjerne bommene vil gi kundene våre en mer smidig opplevelse, og korte ned på køene som kan oppstå både ved inn- og utkjøringsfeltene på dager med stor trafikk. Vi har som mål å tilby den beste og enkleste parkeringen i byen, og gleder oss til denne endringen.