Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bildet av butikksenteret Allmenningen på Spelhaugen

Velkommen til Allmenningen!

Fra 1. april, er Allmenningen på Spelhaugen offisielt en del av Bergen Parkering AS.

Allmenningen er et stort utendørs parkeringsområde i Fyllingsdalen, eid av Angarde AS. Bergen Parkering har inngått avtale med Angarde om å drifte rundt 650 p-plasser fordelt på flere adresser,  og innlemme Spelhaugen i porteføljen vår. Vi er glade for å ønske velkommen til en ny og smidigere parkeringsopplevelse på Spelhaugen!

 

Sømløs og enkel parkering

Spelhaugen har mange spennende brukere med forskjellige behov, derfor falt valget på å bruke Sesam Sesam som parkeringssystem fra starten. Med Sesam Sesam elimineres behovet for fysisk billetter eller registrering av parkeringstid, noe som gir en enkel parkeringsopplevelse for alle kundene på Allmenningen.

Med to timer gratis parkering, får besøkende på Spelhaugen tid til de aller fleste ærend, og skulle man ha behov for parkering utover to timer, går alt av registrering og bealing automatisk gjennom Sesam Sesam. Endringen byr på en betydelig forbedring av kundeopplevelsen, men også optimal utnyttelse av parkeringskapasiteten på Spelhaugen.

 

Dronebilde av parkeringsarealene rundt Allmenningen på Spelhaugen

 

Parkering fra A til Å

Med Bergen Parkering som operatør, får man et helhetlig og fleksibelt parkeringssystem som ivaretar behovene til parkeringskundene. Bergen Parkering står for drift og administrasjon av parkeringsområdene, slik at anleggseier kan fokusere på egne aktiviteter og drift. Automatisk og systematisk regulering av parkeringsområdene er nytt for anleggseier Angarde, som lenge har ønsket å forvalte parkeringsarealet på en mer smidig og effektiv måte. Dette viste seg å være utfordrende på grunn av hvor spredte parkeringsarealene er, med mange ulike knutepunkter. Løsningen ble å ta i bruk de nyeste grepene innen automatisk skiltgjenkjenning og strategisk kameraplassering, for å sikre høyest mulig kvalitet og mest effektiv systemutnyttelse.

 

De store avstandene kunne også bydd på utfordringer for parkerende som ønsker å betale eventuelt parkeringsavgift på stedet. På Allmenningen trenger kundene aldri å lete etter en betalingsautomat! I tillegg til automatisk betaling med Sesam Sesam-avtale og EasyPark kameraparkering, er det også mulig å betale for parkering fra mobilen selv om man ikke vil bruke app. Bergen Parkering leverer nemlig heldigital mobilbetaling i form av en «virtuell betalingskiosk«. Løsningen har alle de kjente funksjonene fra den tradisjonelle automaten, bare smidigere og kjappere. Ved å skanne en QR-kode fra hvor som helst inne på Spelhaugen, kan kundene taste bilnummeret sitt på en egen nettside for å gjøre opp din pågående parkering der og da, enten velger med kort eller Vipps. Hele prosessen tar i underkant av to minutter, og kan gøres fra hvor som helst i p-huset, så lenge man fortsatt står parkert. Målet med å tilby en slik løsning, er at alle skal ha den samme gode, sømløse opplevelsen uansett hvordan de velger å betale for seg.

Bilde av en hånd som holder en mobiltelefon foran en plakat med stor QR-kode

 

 

Mer enn «bare» parkering

På Allmenningen på Spelhaugen finner du mer enn parkering. Området er utviklet av Angarde, som ønsker å skape en bærekraftig, pulserende og urban bydel på Spelhaugen. Partnerskapet mellom Angarde og Bergen Parkering er en viktig del av denne visjonen. For Bergen Parkering, er fleksibel mobilitet og bildeling del av et helhetlig tjenestekonsept når vi leverer parkeringsdrift. Parkering er mer enn asfalt og hvite streker på rekke og rad: vi ser på parkeringsdrift som behovsdekning, og en mulighet til å levere en merkbar bedring av lokalmiljøet. Vi har derfor ambisjoner om å etablere mobilitetshub med delingsbiler, bysykler, og annen mikromobilitetstjenester som elsparkesykler på Allmenningen. Dette vil vi gjøre for å tilrettelegge for en mer bærekraftig og grønnere måte å komme seg fra A til B. Ved å tilrettelegge for alle typer mobilitet utover vanlig parkering, forenkler vi hverdagen med mer fleksibel transport, hvor man kan kombinere bil, sykling og kollektiv.

Bilde av parkeringsplasser foran butikksenteret Allmenningen på Spelhaugen