Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

ByGarasjen

ByGarasjen er Bergens største parkeringshus og er åpent og bemannet hele døgnet, hele året.

Ledige plasser
akkurat nå:

73

Ledige ladepunkter
akkurat nå:

9
sesamsesam-easypark

Hvordan betale for parkeringen

App

ByGarasjen er et bomfritt parkeringsanlegg og registrerer du deg i Sesam Sesam eller EasyPark skjer betalingen automatisk.

Last ned Sesam Sesam via Google Play og i App Store.

Last ned EasyPark via Google Play eller i App Store.

Les mer om hvordan det fungerer.

Kort og automat

I ByGarasjen er det betalingsautomater på plan 1 ved den midtre heisen, og ved inngangen til Bergen Storsenter. Visa og MasterCard kan benyttes på begge automatene. Automaten ved den midtre heiser tar også kontanter (kun mynter).

Åpningstider: Døgnåpent

Parkeringsplasser: 2205

Høydebegrensning: 2 m

Plassbredde: 2,3 – 2,6 m

Tilhenger ikke tillatt

Priser

Priser fra og med 01.01.2021

 • Mandag – lørdag 07:00 – 19:00: kr. 30,- per time
 • Mandag – lørdag 19:00 – 07:00: kr. 15,- per time
 • Søndag 00 – 24: kr. 15,- per time.
 • Døgnpris: kr. 180,- per døgn*
 • Miljørabatt for elbil: 50% av ordinærtakst

* Gjelder sammenhengende enkeltparkering

Belastes per påbegynt halvtime

Priser for lading i ByGarasjen

 • Mandag – lørdag 07:00 – 19:00: kr. 10,- per time*
 • Mandag – lørdag 19:00 – 07:00: kr. 5,- per time*
 • Søndag 00 – 24: kr. 5,- per time*

*Belastes per påbegynt halvtime

Abonnement

Abonnement kan startes hele året og faktureres forskuddsvis hver måned. Oppsigelsesfrist er én (1) kalendermåned regnet fra utløpet av den måneden vi mottar oppsigelse. Avtalen kontrolleres når man kjører inn og ut av anlegget med automatisk skiltgjenkjenning (ANPR).

Privat fastprisavtale

 • Pris for privatabonnement fra og med 01.01.2021: 1 610,- inkl. mva. pr. mnd.

Fastprisavtale for bedrift

 • Pris for bedriftsabonnement fra og med 01.01.2021: 2 300,- inkl. mva. pr. mnd.

Bedrifter kan også få samlefaktura etterskuddsvis for ordinære parkeringer, i stedet for å betale en fast sum hver måned. Ta kontakt med vår kundeservice for mer info.

El- og hydrogenbiler får rabattert månedsparkering i ByGarasjen. Les mer under «Elbil og ladeområder».

Bestill abonnement

Perioderabatt

Du kan kjøpe rabattert periodeparkering ved vårt døgnbemannede kundesenter på plan 1 i ByGarasjen. Dette er et alternativ for deg som har behov for parkering i en begrenset periode, i motsetning til abonnement som er for mer langsiktige behov. Periodeparkering gir deg ubegrenset bruk av ByGarasjen innenfor perioden, det vil si at du kan kjøre inn og ut så mye du vil.

 • 7 dager: 880,- inkl. mva.
 • 14 dager: 1 515,- inkl. mva.
 • 30 dager: 2 300,- inkl. mva.

Det gis ingen ytterligere rabatter på disse prisene. Legg merke til at dette gjelder kun ett bilnummer om gangen; det er ikke mulig å registrere flere kjøretøy på samme perioderabatt.

Moped og motorsykkel

Tohjulte mopeder og motorsykler er fritatt for betalingsplikt ved korttidsparkering under 24 timer på felt reservert for MC og moped. MC- og mopedfelt finner du på  høyre side når du kommer opp på plan 2.

For å registrere betalingsfritak, må du henvende deg til vårt døgnbemannet kundesenter på plan 1 ved utkjøringsfeltene, og oppgi ditt skiltnummer. Henvendelsen må skje etter innkjøring og før utkjøring. Betalingsfritaket gis da for den aktuelle parkeringen, selv om du har en Sesam Sesam-avtale med automatisk betaling.

MC-parkeringer med varighet over 24 timer betales som ordinær parkeringsavgift ved bruk av tilgjengelige betalingsalternativer.

Lade i ByGarasjen

Ladeområdet på plan 2 mot syd (AdO, Amalie Skram VGS) fungerer som en egen takstsone innenfor ByGarasjen med egen bomfri inn- og utkjøring.

Antall ladeplasser: 54
Kontakttype: Type 2 Mode 3
Maks ladeeffekt: 16-30A

For å kunne lade behøver du egen ladekabel som du benytter til å koble kjøretøyet til ladesøylen. Du trenger en Mode 3 kabel som passer til bilen din i den ene enden, og en Type 2-kontakt i den andre enden som går i ladestasjonen.

Det påløper en avgift for tiden kjøretøyet er parkert på ladeområdet. Tiden beregnes basert på nummerskiltgjenkjenning ved innkjøring og utkjøring til området. Denne avgiften kommer i tillegg til ordinær parkering. Det vil si at prisen på ladeområdet er uavhengig av andre rabattavtaler, månedstak og abonnement i ByGarasjen.

Priser for lading i ByGarasjen

 • Mandag – lørdag  07:00 – 19:00: kr. 10,- per time*
 • Mandag – lørdag  19:00 – 07:00: kr. 5,- per time*
 • Søndag 00 – 24: kr. 5,- per time*

*Belastes per påbegynt halvtime

Parkeringsvilkår

Vilkår for parkering er skiltet flere steder i parkeringshuset. Brudd på vilkår vil kunne medføre kontrollsanksjon. Du finner også kopi av parkeringsvilkårene her (PDF).

Miljørabatt for elbil

Det gis 50% miljørabatt på ordinære times- og døgntakster i ByGarasjen til elbiler og hydrogenbiler. For å komme inn under vilkårene om miljørabatt, må bilen ha bokstavene EB, EC, ED, EK, EL, EV eller HY som de to første i bilskiltet.

Elbiler og hydrogenbiler som er registrert med en Sesam Sesam-avtale, vil automatisk få 50% rabatt, samt et pristak per kalendermåned. Pristaket tilsvarer 50% av månedsprisen for et privat abonnement.

 • Månedstak fra og med 01.01.2021: 805,- inkl. mva. pr. mnd.

Etter at beløpene som er belastet i løpet av en kalendermåned akkumulerer seg til kr 805,- får kjøretøyet betalingsfritak for resterende del av kalendermåneden.

Alt du trenger å gjøre er å opprette en forbruksavtale i Sesam Sesam, enten via appen i AppStore eller Google Play eller på www.sesam-sesam.com.

Merk at pristaket gjelder per kjøretøy, per kalendermåned og kun i ByGarasjen. Takster for lading eller andre tilleggstjenester inngår ikke i pristaket.

Forflytningshemmede

Forflytningshemmede er fritatt for betalingsplikt i ByGarasjen ved parkering kortere enn 24 timer. Parkering utover 24 timer belastes i henhold til ordinære satser. Det er 10 plasser reservert for forflytningshemmede i ByGarasjen, 6 plasser mot Bergen Storsenter på plan 1, og 4 tilsvarende plasser på plan 2.

For å registrere betalingsfritak, må du henvende deg til vårt døgnbemannet kundesenter på plan 1 ved utkjøringsfeltene, og oppgi ditt bilnummer. Henvendelsen må skje etter innkjøring og før utkjøring. Der må du også fremvise gyldig HC-kort. Betalingsfritaket gis da for den aktuelle parkeringen, selv om du har en Sesam Sesam-avtale med automatisk betaling.

Elbil uten standardskilt

Har du en elbil uten standardskilt?

Ta kontakt ved vårt kundesenter i ByGarasjen for manuell registrering av rabatt ved enkeltparkering. Dersom du skal parkere fast, og ønsker å benytte deg av månedstaket for elbiler i ByGarasjen, bestill abonnement og legg igjen kommentar vedrørende elbil uten standardskilt i kommentarfeltet.

Døgnbemannet kundesenter

Vi har bemanning i ByGarasjen hele døgnet, alle dager hele året. Kundesenteret vårt er på plan 1 ved utkjøringsfeltene. Det ytterste utkjøringsfeltet har en luke man kan henvende seg til direkte fra bilen. Det finnes også p-plasser rett ved kundesenteret, anvist med maks p-tid på 15 min, som kan brukes for personlig henvendelse.

Glemt å betale?

Dersom du har avsluttet parkeringen uten å bruke app eller betale på automat, kan du betale på nett på sesam-sesam.com innen 48 timer.

Dersom du ikke benytter deg av noen av betalingsalternativene blir det sendt faktura for parkeringsavgift til kjøretøyets eier eller leasingtaker. Legg merke til at fakturagebyr på kr. 39,- tilkommer.