Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

ByGarasjen

ByGarasjen er Bergens største parkeringshus og er åpent og bemannet hele døgnet, hele året.

Ledige plasser
akkurat nå:

1519

Ledige ladepunkter
akkurat nå:

74
sesamsesam-easypark

Hvordan betale for parkeringen

App

ByGarasjen er et bomfritt parkeringsanlegg og registrerer du deg i Sesam Sesam eller EasyPark skjer betalingen automatisk.

Last ned Sesam Sesam via Google Play og i App Store.

Last ned EasyPark via Google Play eller i App Store.

Les mer om hvordan det fungerer.

Kort og automat

I ByGarasjen er det betalingsautomater på plan 1 ved den midtre heisen, og ved inngangen til Bergen Storsenter. Visa og MasterCard kan benyttes på begge automatene. Automaten ved den midtre heisen tar også kontanter (kun mynter).

Åpningstider: Døgnåpent

Plassbredde: 2,3 – 2,6 m

Tilhenger ikke tillatt

Høydebegrensning: 2 m

Priser

Priser for parkering i ByGarasjen

 • Mandag til lørdag fra kl. 07 til kl. 19: kr. 20 per 30 min
 • Mandag til lørdag fra kl. 19 til kl. 07: kr. 10 per 30 min
 • Søndag, fra kl. 00 til kl. 24: kr. 10 per 30 min
 • Makspris per døgn*: kr. 260
 • Miljørabatt for elbil er 25% av ordinære priser

*Gjelder sammenhengende enkeltparkering

 

Priser for lading i ByGarasjen:

 • Alle dager fra kl. 00 til kl. 24: kr. 8 per 30 min
 • Ladeavgift løper automatisk så lenge bilen står parkert innenfor ladeområdet

Abonnement

Abonnement kan startes hele året og faktureres forskuddsvis hver måned. Oppsigelsesfrist er én (1) kalendermåned regnet fra utløpet av den måneden vi mottar oppsigelse. Avtalen kontrolleres når man kjører inn og ut av anlegget med automatisk skiltgjenkjenning (ANPR). OBS! Vi har ikke egne abonnement for elbil, men praktiserer månedstak; les mer under «Miljørabatt for elbil»

Pris for abonnement i ByGarasjen er kr. 2 080 / kr. 2 600,- inkl. mva. per mnd, for henholdsvis privatabonnement og bedriftsabonnement.

Bedrifter kan også få samlefaktura etterskuddsvis for ordinære parkeringer, i stedet for å betale en fast sum hver måned. Ta kontakt med vår kundeservice for mer info.

Bestill abonnement

Miljørabatt for elbil

Det gis 25% miljørabatt på ordinære times- og døgntakster i ByGarasjen til elbiler og hydrogenbiler. For å komme inn under vilkårene om miljørabatt, må bilen ha standard elbilskilt (dvs. bokstavene EB, EC e.l. som de to første i bilskiltet) eller HY-skilt. Elbiler og hydrogenbiler som er registrert med en Sesam Sesam-avtale, vil automatisk få 25% rabatt, samt et pristak per kalendermåned. Månedstaket er kr. 1 560 fra og med 1. juli 2024, og tilsvarer 25% rabatt på et privat abonnement i ByGarasjen.

Alle elbiler kan få månedstaket automatisk, det vil si at du ikke trenger å bestille abonnement hvis du har elbil. Når du har en Sesam Sesam-avtale, blir du belastet automatisk etter hver parkering, helt til beløpene som er belastet i løpet av en kalendermåned samlet sett kommer opp i månedstaket. Fra den dagen får kjøretøyet betalingsfritak for resterende del av kalendermåneden.

Alt du trenger å gjøre er å opprette en forbruksavtale i Sesam Sesam, enten via appen i AppStore eller Google Play eller på www.sesam-sesam.com.

Merk at pristaket gjelder per kjøretøy, per kalendermåned og kun i ByGarasjen. Takster for lading eller andre tilleggstjenester inngår ikke i pristaket.

Hvordan betale for parkering

For å betale for parkeringsavgift i ByGarasjen, har man flere alternativer.

 • Opprette en avtale i Sesam Sesam ved å laste ned appen Sesam Sesam eller registrere seg på nettsiden sesam-sesam.com (registrering må skje innen parkeringen avsluttes)
 • Bruke EasyPark kameraparkering for automatisk betaling (registrering må skje innen parkeringen avsluttes)
 • Betale på betalingsautomat på stedet, hvor man taster inn sitt bilnummer og betaler med kort (betaler skjer på slutten av parkeringsoppholdet, før man kjører ut). Det finnes også en mobilløsning med heldigital automat gjennom en QR-kode.
 • Betale på nettsiden sesam-sesam.com innen 48 timer etter parkeringen ble avsluttet.
 • Få faktura ettersendt. Faktura for parkeringsavgift sendes til kjøretøyets eier dersom ingen ovennevnte betalingsalternativer benyttes. Fakturagebyr på kr. 10 tilkommer.

Du kan lese mer om bruk av Sesam Sesam og EasyPark her. Vi foretrekker selvfølgelig at de første fire alternativene benyttes, og sender kun faktura dersom det ikke blir gjort.

Lade i ByGarasjen

Ladeområdet på plan 2 mot syd (mot Store Lungegårdsvann) fungerer som en egen takstsone innenfor ByGarasjen med egen bomfri inn- og utkjøring.

Antall ladeplasser: 92
Kontakttype: Type 2 Mode 3
Maks ladeeffekt: 16-30A

For å kunne lade behøver du egen ladekabel som du benytter til å koble kjøretøyet til ladesøylen. Du trenger en Mode 3 kabel som passer til bilen din i den ene enden, og en Type 2-kontakt i den andre enden som går i ladestasjonen.

Det påløper en avgift for tiden kjøretøyet er parkert på ladeområdet. Tiden beregnes basert på nummerskiltgjenkjenning ved innkjøring og utkjøring til området. Denne avgiften kommer i tillegg til ordinær parkering. Det vil si at prisen på ladeområdet er uavhengig av andre rabattavtaler, månedstak og abonnement i ByGarasjen.

Priser for lading i ByGarasjen:

 • Alle dager, fra kl. 00 til kl. 24: kr. 8 per 30 min
 • Ladeavgift beregnes automatisk så lenge bilen står parkert innenfor ladeområdet

Vi anbefaler å bruke Sesam Sesam-appen for å betale for både lading og parkeringsavgift. Dersom man ikke har en avtale i Sesam Sesam, er det også mulig å betale for lading på nett når man kommer hjem, innen 48 timer etter parkeringen ble avsluttet. Man kan også få faktura tilsendt i posten (fakturagebyr kr. 10). OBS! Det er ikke mulig å betale for lading på betalingsautomaten eller med mobilautomat.

Bildeling

I ByGarasjen finner du et eget område på plan 2 reservert bildeling.  Her vil du finne selskaper som Hyre, Dele og Hertz. Det er et utvalg av både elbiler og fossilbiler tilgjengelig. Bildelingsområdet er på plan 2 rad 22, i den enden av parkeringshuset som peker mot Store Lungegårdsvann.

Glemt å betale?

Dersom du har avsluttet parkeringen uten å bruke app eller betale på automat, kan du betale på nett på sesam-sesam.com innen 48 timer.

Dersom du ikke benytter deg av noen av betalingsalternativene blir det sendt faktura for parkeringsavgift til kjøretøyets registrerte eier (fakturagebyr på kr. 39,- tilkommer).

Elbil uten standardskilt

Har du en elbil uten standardskilt?

Ta kontakt ved vårt kundesenter i ByGarasjen for manuell registrering av rabatt ved enkeltparkering. Dersom du skal parkere fast, og ønsker å benytte deg av månedstaket for elbiler i ByGarasjen, bestill abonnement og legg igjen kommentar vedrørende elbil uten standardskilt i kommentarfeltet.

Forflytningshemmede

Forflytningshemmede er fritatt for betalingsplikt i ByGarasjen ved parkering kortere enn 24 timer. Parkering som varer mer enn 24 timer belastes i henhold til ordinære satser. Det er 10 plasser reservert for forflytningshemmede i ByGarasjen, 6 plasser mot Bergen Storsenter på plan 1, og 4 tilsvarende plasser på plan 2.

For å registrere betalingsfritak, må du henvende deg til vårt døgnbemannet kundesenter på plan 1 ved utkjøringsfeltene, og oppgi ditt bilnummer. Henvendelsen må skje etter innkjøring og før utkjøring. Der må du også fremvise gyldig HC-kort. Betalingsfritaket gis da for den aktuelle parkeringen, selv om du har en Sesam Sesam-avtale med automatisk betaling.

Moped og motorsykkel

Tohjulte mopeder og motorsykler er fritatt for betalingsplikt ved korttidsparkering under 24 timer på felt reservert for MC og moped. MC- og mopedfelt finner du på  høyre side når du kommer opp på plan 2.

For å få betalingsfritak, må du henvende deg til vårt døgnbemannet kundesenter på plan 1 ved utkjøringsfeltene, og oppgi ditt skiltnummer. Henvendelsen må skje etter innkjøring og før utkjøring. Betalingsfritaket gis da for den aktuelle parkeringen, selv om du har en Sesam Sesam-avtale med automatisk betaling.

MC-parkeringer som ikke har registrert seg for rabatt, eller som parkerer over 24 timer, belastes med ordinær parkeringsavgift.

Perioderabatt

Du kan kjøpe rabattert periodeparkering ved vårt døgnbemannede kundesenter på plan 1 i ByGarasjen. Dette er et alternativ for deg som har behov for parkering i en begrenset periode, i motsetning til abonnement som er for mer langsiktige behov. Periodeparkering gir deg ubegrenset bruk av ByGarasjen innenfor perioden, det vil si at du kan kjøre inn og ut så mye du vil.

 • 7 dager: 1050,- inkl. mva.
 • 14 dager: 1800,- inkl. mva.
 • 30 dager: 2500,- inkl. mva.

Det gis ingen ytterligere rabatter på disse prisene. Legg merke til at dette gjelder kun ett bilnummer om gangen; det er ikke mulig å registrere flere kjøretøy på samme perioderabatt.

Døgnbemannet kundesenter

Vi har bemanning i ByGarasjen hele døgnet, alle dager hele året. Kundesenteret vårt er på plan 1 ved utkjøringsfeltene. Det ytterste utkjøringsfeltet har en luke man kan henvende seg til direkte fra bilen. Det finnes også p-plasser rett ved kundesenteret, anvist med maks p-tid på 15 min, som kan brukes for personlig henvendelse.

Parkeringsvilkår

Vilkår for parkering er skiltet flere steder i parkeringshuset. Brudd på vilkår vil kunne medføre kontrollsanksjon.

Området håndheves etter parkeringsforskriften av 18. mars 2016. Fører aksepterer parkeringsvilkårene ved hensettelse av kjøretøyet, selv om føreren ikke forlater det, og ved opphold i parkeringshuset utover 10 min. Parkeringshuset benytter automatisk skiltgjenkjenning, og betaling skjer på slutten av eller i etterkant av parkeringsoppholdet.

Førers plikter

 •  Fører er pliktig til å gjøre seg kjent med og innrette seg etter skilting, oppmerking og følgende vilkår for parkering.
 • Parkering må skje i tråd med oppmerking og skilting (§ 24).
 • Det er ikke tillatt å parkere utenom oppmerket felt eller på skravert felt. Brudd på disse vilkårene vil kunne medføre en kontrollsanksjon.
 • Parkering av tohjulte mopeder og motorsykler er ikke tillatt utenom oppmerkede plasser, eller på skraverte felt. Alle tohjulte mopeder og motorsykler må benytte oppmerkede plasser eller egne felt reservert for MC.
 • Tohjulte mopeder og motorsykler er fritatt for betalingsplikt ved korttidsparkering under 24 timer, kun på felt reservert for MC og moped, og kun ved henvendelse til vårt kundesenter før parkeringsoppholdet avsluttes.
 • Firehjulte mopeder og mopedbiler er ikke fritatt for betalingsplikt og følger vilkår for firehjulte motorvogn.
 • Fører med offentlig utstedt parkeringstillatelse for forflytningshemmede plikter å følge vilkårene for parkering, men er fritatt for betalingsplikt ved fremvisning av gyldig parkeringstillatelse for forflytningshemmede til virksomheten før parkeringsoppholdet avsluttes.

 

Sanksjoner ved brudd på førers plikter

Ved parkering i strid med forskriftens bestemmelser utstedes normalt en kontrollsanksjon i henhold til satsene fastsatt av parkeringsforskriften (§ 36). Kjøretøy som bryter med vilkårene for parkering, kan om nødvendig fjernes for eier/førers regning (§ 38). Spørsmål vedrørende kontrollsanksjoner og fjerning av motorvogn kan rettes til virksomheten.

 

Klage

Utstedt kontrollsanksjon eller påførte kostnader ved fjerning kan påklages til virksomheten innen 3 uker fra ilagt dato (§ 44).