Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

ByGarasjen

ByGarasjen er Bergens største parkeringshus og er åpent og bemannet hele døgnet, hele året.

Ledige plasser
akkurat nå:

1897

Ledige ladepunkter
akkurat nå:

70
sesamsesam-easypark

Hvordan betale for parkeringen

App

ByGarasjen er et bomfritt parkeringsanlegg og registrerer du deg i Sesam Sesam eller EasyPark skjer betalingen automatisk.

Last ned Sesam Sesam via Google Play og i App Store.

Last ned EasyPark via Google Play eller i App Store.

Les mer om hvordan det fungerer.

Kort og automat

I ByGarasjen er det betalingsautomater på plan 1 ved den midtre heisen, og ved inngangen til Bergen Storsenter. Visa og MasterCard kan benyttes på begge automatene. Automaten ved den midtre heiser tar også kontanter (kun mynter).

Åpningstider: Døgnåpent

Parkeringsplasser: 2205

Høydebegrensning: 2 m

Plassbredde: 2,3 – 2,6 m

Tilhenger ikke tillatt

Priser

Priser for parkering i ByGarasjen

 • Mandag – lørdag  07:00 – 19:00: kr. 19 per 30 min
 • Mandag – lørdag  19:00 – 07:00: kr. 9,50 per 30 min
 • Søndag 00 – 24: kr. 9,50 per 30 min
 • Makspris per døgn: kr. 250,-*
 • Miljørabatt for elbil er 25% av ordinære priser.

*Gjelder sammenhengende enkeltparkering

 

Priser for lading i ByGarasjen:

 • Alle dager 00 – 24: kr. 8 per 30 min
 • Ladeavgift beregnes automatisk så lenge bilen står parkert innenfor ladeområdet

Abonnement

Abonnement kan startes hele året og faktureres forskuddsvis hver måned. Oppsigelsesfrist er én (1) kalendermåned regnet fra utløpet av den måneden vi mottar oppsigelse. Avtalen kontrolleres når man kjører inn og ut av anlegget med automatisk skiltgjenkjenning (ANPR). OBS! Vi har ikke egne abonnement for elbil, men praktiserer månedstak; les mer under «Miljørabatt for elbil»

Privat fastprisavtale

 • Pris for privatabonnement f.o.m. 1. juli 2023: 2000,- inkl. mva. pr. mnd.

Fastprisavtale for bedrift

 • Pris for bedriftsabonnement f.o.m. 1. juli 2023: 2500,- inkl. mva. pr. mnd.

Bedrifter kan også få samlefaktura etterskuddsvis for ordinære parkeringer, i stedet for å betale en fast sum hver måned. Ta kontakt med vår kundeservice for mer info.

Bestill abonnement

Perioderabatt

Du kan kjøpe rabattert periodeparkering ved vårt døgnbemannede kundesenter på plan 1 i ByGarasjen. Dette er et alternativ for deg som har behov for parkering i en begrenset periode, i motsetning til abonnement som er for mer langsiktige behov. Periodeparkering gir deg ubegrenset bruk av ByGarasjen innenfor perioden, det vil si at du kan kjøre inn og ut så mye du vil.

 • 7 dager: 1050,- inkl. mva.
 • 14 dager: 1800,- inkl. mva.
 • 30 dager: 2500,- inkl. mva.

Det gis ingen ytterligere rabatter på disse prisene. Legg merke til at dette gjelder kun ett bilnummer om gangen; det er ikke mulig å registrere flere kjøretøy på samme perioderabatt.

Moped og motorsykkel

Tohjulte mopeder og motorsykler er fritatt for betalingsplikt ved korttidsparkering under 24 timer på felt reservert for MC og moped. MC- og mopedfelt finner du på  høyre side når du kommer opp på plan 2.

For å registrere betalingsfritak, må du henvende deg til vårt døgnbemannet kundesenter på plan 1 ved utkjøringsfeltene, og oppgi ditt skiltnummer. Henvendelsen må skje etter innkjøring og før utkjøring. Betalingsfritaket gis da for den aktuelle parkeringen, selv om du har en Sesam Sesam-avtale med automatisk betaling.

MC-parkeringer med varighet over 24 timer betales som ordinær parkeringsavgift ved bruk av tilgjengelige betalingsalternativer.

Lade i ByGarasjen

Ladeområdet på plan 2 mot syd (mot Store Lungegårdsvann) fungerer som en egen takstsone innenfor ByGarasjen med egen bomfri inn- og utkjøring.

Antall ladeplasser: 92
Kontakttype: Type 2 Mode 3
Maks ladeeffekt: 16-30A

For å kunne lade behøver du egen ladekabel som du benytter til å koble kjøretøyet til ladesøylen. Du trenger en Mode 3 kabel som passer til bilen din i den ene enden, og en Type 2-kontakt i den andre enden som går i ladestasjonen.

Det påløper en avgift for tiden kjøretøyet er parkert på ladeområdet. Tiden beregnes basert på nummerskiltgjenkjenning ved innkjøring og utkjøring til området. Denne avgiften kommer i tillegg til ordinær parkering. Det vil si at prisen på ladeområdet er uavhengig av andre rabattavtaler, månedstak og abonnement i ByGarasjen.

Priser for lading i ByGarasjen:

 • Alle dager 00 – 24: kr. 8 per 30 min
 • Ladeavgift beregnes automatisk så lenge bilen står parkert innenfor ladeområdet

Vi anbefaler å bruke Sesam Sesam-appen for å betale for både lading og parkeringsavgift. Dersom man ikke har en avtale i Sesam Sesam, er det også mulig å betale for lading på nett når man kommer hjem, innen 48 timer etter parkeringen ble avsluttet. Man kan også få faktura tilsendt i posten (fakturagebyr kr. 39,-). OBS! Det er ikke mulig å betale for lading på automaten.

Bildeling

I ByGarasjen finner du et eget område på plan 2 reservert bildeling.  Her vil du finne selskaper som Hyre, Dele og Hertz. Det er et utvalg av både elbiler og fossilbiler tilgjengelig. Bildelingsområdet er på plan 2 rad 22, i den enden av parkeringshuset som peker mot Store Lungegårdsvann.

Parkeringsvilkår

Vilkår for parkering er skiltet flere steder i parkeringshuset. Brudd på vilkår vil kunne medføre kontrollsanksjon. Du finner også kopi av parkeringsvilkårene her (PDF).

Miljørabatt for elbil

Det gis 25% miljørabatt på ordinære times- og døgntakster i ByGarasjen til elbiler og hydrogenbiler.

For å komme inn under vilkårene om miljørabatt, må bilen ha standard elbilskilt (dvs. bokstavene EB, EC e.l. som de to første i bilskiltet) eller HY-skilt. Elbiler og hydrogenbiler som er registrert med en Sesam Sesam-avtale, vil automatisk få 25% rabatt, samt et pristak per kalendermåned. Pristaket tilsvarer 25% rabatt på månedsprisen for et privat abonnement.

 • Månedstak f.o.m. 1. juli 2023: kr. 1500,- inkl. mva. pr. mnd.

Etter at beløpene som er belastet i løpet av en kalendermåned akkumulerer seg til kr. 1500,- får kjøretøyet betalingsfritak for resterende del av kalendermåneden.

Alt du trenger å gjøre er å opprette en forbruksavtale i Sesam Sesam, enten via appen i AppStore eller Google Play eller på www.sesam-sesam.com.

Merk at pristaket gjelder per kjøretøy, per kalendermåned og kun i ByGarasjen. Takster for lading eller andre tilleggstjenester inngår ikke i pristaket.

Forflytningshemmede

Forflytningshemmede er fritatt for betalingsplikt i ByGarasjen ved parkering kortere enn 24 timer. Parkering som varer mer enn 24 timer belastes i henhold til ordinære satser. Det er 10 plasser reservert for forflytningshemmede i ByGarasjen, 6 plasser mot Bergen Storsenter på plan 1, og 4 tilsvarende plasser på plan 2.

For å registrere betalingsfritak, må du henvende deg til vårt døgnbemannet kundesenter på plan 1 ved utkjøringsfeltene, og oppgi ditt bilnummer. Henvendelsen må skje etter innkjøring og før utkjøring. Der må du også fremvise gyldig HC-kort. Betalingsfritaket gis da for den aktuelle parkeringen, selv om du har en Sesam Sesam-avtale med automatisk betaling.

Elbil uten standardskilt

Har du en elbil uten standardskilt?

Ta kontakt ved vårt kundesenter i ByGarasjen for manuell registrering av rabatt ved enkeltparkering. Dersom du skal parkere fast, og ønsker å benytte deg av månedstaket for elbiler i ByGarasjen, bestill abonnement og legg igjen kommentar vedrørende elbil uten standardskilt i kommentarfeltet.

Døgnbemannet kundesenter

Vi har bemanning i ByGarasjen hele døgnet, alle dager hele året. Kundesenteret vårt er på plan 1 ved utkjøringsfeltene. Det ytterste utkjøringsfeltet har en luke man kan henvende seg til direkte fra bilen. Det finnes også p-plasser rett ved kundesenteret, anvist med maks p-tid på 15 min, som kan brukes for personlig henvendelse.

Glemt å betale?

Dersom du har avsluttet parkeringen uten å bruke app eller betale på automat, kan du betale på nett på sesam-sesam.com innen 48 timer.

Dersom du ikke benytter deg av noen av betalingsalternativene blir det sendt faktura for parkeringsavgift til kjøretøyets registrerte eier (fakturagebyr på kr. 39,- tilkommer).