Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Ny og innovativ bildelingstjeneste i ByGarasjen

Bergen Parkering AS lanserer nytt konsept: en hub for bildelingstjenester midt i sentrum.

Bildeling er kommet for å bli, og pioneren Bergen Parkering vil være med på reisen. Fra våren 2021, vil 88 av våre parkeringsplasser være forbeholdt bildeling. Hvem som helst skal kunne hente og levere delebil i våre parkeringsanlegg.

Med over 3 000 p-plasser i Bergen sentrum, er Bergen Parkering ledende aktør i lokalmarkedet.

– Bergen Parkering ønsker å legge til rette for en bærekraftig bransje. Vi gjør alt vi kan for å følge med i timen og aller helst være en initiativtaker for positiv endring, sier Trond Birkeland, daglig leder i Bergen Parkering.

Pionér for fremtidig parkering

Bildeling har de siste årene blitt svært utbredt i sentrale strøk og gir brukerne tilgang til bil i hverdagen uten å måtte eie sin egen. At stadig flere ønsker å dele bil er en positiv utvikling, men hvor skal man finne plass til alle disse bilene? Bergen Parkering har kommet opp med en løsning for både bildelingsselskapene og kundene: vi har utviklet et nytt og innovativt konsept i ByGarasjen; en helt egen hub for bildeling. Her har vi laget en stasjonsbasert modell hvor bilene har en fast oppstillingsplass, slik at man både kan hente og levere bilen sin på samme område.

– Vi ønsker å være først ute og imøtekomme forandringene og trendene vi ser i markedet. Bildelingshuben er en slags pionér for fremtidig parkering, forteller den daglige lederen stolt.
Huben vil gjøre det enklere for alle å dele bil. Det vil bli lettere for aktørene som driver med utleie av bil å etablere seg og benytte ByGarasjen som en hub. Det vil også bli lettere for sluttkunden, som kan dra til ByGarasjen og garantert finne en ledig bil.

– Tanken er at du skal kunne hente en bil i ByGarasjen akkurat når det passer deg og ha et alternativ som kan ta deg utenfor behovene i sentrum, sier Birkeland.

Alle bildelingsaktørene i landet er invitert til å være en del av fellesskapet. Her vil du finne selskaper som Hyre, Bildeleringen og Hertz, og det er plass til mange flere. Kundene kan selv bestemme hvilke selskap de ønsker å benytte seg av og hvor lenge. Vi fasiliterer lokasjonene og legger til rette for smart parkering og tilgjengelig elbillading. Huben i ByGarasjen er kun starten på bildelingseventyret. Vi ønsker å utvide med tilsvarende huber i alle sine parkeringsanlegg. Erfaringene fra prosjektet i ByGarasjen blir svært viktig i arbeidet med fremtidige parkeringsløsninger.

Miljøbesparende tiltak

De siste årene har Bergen Parkering hatt stort fokus på miljøtiltak og mer bærekraftig drift av sine parkeringsanlegg.

– Vi jobber for å støtte oppunder bærekraftsmålene og de forventningene som ligger der fra både samfunnet og myndighetene. Gjennom investeringer i mer energieffektive anlegg har vi redusert energiforbruket i parkeringshusene vi drifter med over 30 prosent, forklarer Birkeland og utdyper:

– Parkeringshusene legger til rette for ladbare kjøretøy og vi jobber med ytterligere utbygging av ladestasjoner. Uansett hvor du parkerer skal du kunne finne en ledig lader hos oss. Vi har også tatt vekk bommene i de fleste parkeringshusene våre, noe som skaper mindre kø og reduserer utslippene fra biler som står på tomgang.

Bergen Parkering har også utviklet en nettside, www.ledig-parkering.no, som deler sanntidsdata fra alle parkeringshusene sine. Her kan du sjekke hvor det er ledig parkering og elbillading i alle anleggene. Da kan du ta tidlige valg om hvor du vil parkere. Dette bidrar til færre bomturer og køer, slik at miljøet ikke blir belastet mer enn nødvendig.

Her kan du lade og dele bil

P-anlegg Antall ladeplasser Antall bildelingsplasser
ByGarasjen 54 39
KlosterGarasjen 24 20
SolheimsGarasjen 9 10
NordnesGarasjen 9 6
Tollbodkaien (kun utleie) 0 13