Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

KlosterGarasjen

KlosterGarasjen er et døgnåpent parkeringsanlegg sentralt i Bergen sentrum.

Ledige plasser
akkurat nå:

255

Ledige ladepunkter
akkurat nå:

12
sesamsesam-easypark

Hvordan betale for parkeringen

App

KlosterGarasjen er et bomfritt parkeringsanlegg med automatisk skiltgjenkjenning og etterskuddsbetaling. Registrerer du deg i Sesam Sesam eller EasyPark skjer betalingen automatisk.

Last ned Sesam Sesam via Google Play og i App Store.

Last ned EasyPark via Google Play eller i App Store.

Les mer om hvordan det fungerer.

Kort og automat

I KlosterGarasjen er det betalingsautomater ved inngangen i Markveien/Veiten og på plan D ved heisen/trappen i den nordlige enden mot Klosteret/Muren.

Automatene tar både VISA og MasterCard. Automaten på plan D tar også mynter.

Åpningstider: Døgnåpent

Parkeringsplasser: 940

Høydebegrensning: 2 m

Plassbredde: ca. 2,5 m

Tilhenger ikke tillatt

Abonnement

Abonnement kan startes hele året og faktureres forskuddsvis hver måned. Oppsigelsesfrist er én (1) kalendermåned regnet fra utløpet av den måneden vi mottar oppsigelse. Avtalen innebærer at man kjører inn og ut av anlegget ved bruk av skiltdeteksjon (ANPR).

  • Pris f.o.m. 1. juli 2023: 3500,- inkl. mva. pr. mnd.

Bestill abonnement

Lade i KlosterGarasjen

KlosterGarasjen ladesone finner du på plan E.

  • Antall ladeplasser: 24
  • Kontakttype: Type 2 Mode 3
  • Maks ladeeffekt: 16A/3,5 kW

Alle ladbare kjøretøy kan benytte ladestasjonene. Kjøretøy parkert på ladeplasser har ladeplikt, det vil si at kjøretøy parkert på ladeplass uten å være tilkoblet lading kan bli ilagt kontrollsanksjon.

Priser for lading i KlosterGarasjen:

  • Alle dager 00 – 24: kr. 6 per 30 min*
  • Ladeavgift beregnes automatisk så lenge bilen står parkert på en ladeplass

* Belastes per minutt

For å kunne lade behøver du egen ladekabel som du benytter til å koble kjøretøyet til ladesøylen. Du trenger en Mode 3 kabel som passer til bilen din i den ene enden, og en Type 2-kontakt i den andre enden som går i ladestasjonen.

Vi anbefaler å bruke Sesam Sesam-appen for å betale for både lading og parkeringsavgift. Dersom man ikke har en avtale i Sesam Sesam, er det også mulig å betale for lading på nett når man kommer hjem, innen 48 timer etter parkeringen ble avsluttet. Man kan også få faktura tilsendt i posten (fakturagebyr kr. 39,-). OBS! Det er ikke mulig å betale for lading på automaten.

360° virtuell tur

Moped og motorsykkel

Mopeder og motorsykler (både to- og firhjulte) er ikke fritatt for betalingsplikt i KlosterGarasjen. Ordinære parkeringsvilkår gjelder. Parkering utenom oppmerket felt er ikke tillatt.

Glemt å betale?

Dersom du har avsluttet parkeringen uten å bruke app eller betale på automat, kan du betale på nett på sesam-sesam.com innen 48 timer.

Dersom du ikke benytter deg av noen av betalingsalternativene blir det sendt faktura for parkeringsavgift til kjøretøyets registrerte eier (fakturagebyr på kr. 39,- tilkommer).

Parkeringsvilkår

Vilkår for parkering er skiltet flere steder i parkeringshuset, blant annet ved betalingsautomatene i Markeveien og på plan D. Brudd på vilkår vil kunne medføre kontrollsanksjon.

Priser

  • Mandag – lørdag 07:00 – 19:00: kr. 23 per 30 min
  • Mandag – lørdag 19:00 – 07:00: kr. 11,50 per 30 min
  • Søndag 00 – 24: kr. 11,50 per 30 min
  • Døgnpris: kr. 280,- per døgn*

* Gjelder sammenhengende enkeltparkering

Forflytningshemmede

Det er 12 plasser reservert for forflytningshemmede i KlosterGarasjen, to i hver ende av plan B, D og F.

Forflytningshemmede er fritatt for betalingsplikt i KlosterGarasjen. Ta kontakt med oss for mer informasjon om parkering for flytningshemmede.

Adkomst

Tilgjengelighet, fremkommelighet og atmosfære er noe av de som skiller KlosterGarasjen ut fra mengden. For gående, er det totalt fire inn- og utganger man kan benytte til fots. Utgangen ved Muren gir deg Strandkaien og Gågaten. Fra Klosteret kan du lett gå mot Nordnes og Nøstet. Inngangen i Markeveien fører deg direkte til Torgallmenningen og sentrumskjernen. I tillegg kan du bruke inn- og utkjøringen til fots med kort vei til Nøstet og Jekteviken. Parkeringshuset er derfor midt i hjertet av byen og innen kort avstand til det meste Bergen har å by på.

Sikkerhet

KlosterGarasjen er utstyrt med skallsikring og kamerovervåking.

I KlosterGarasjen åpnes utgangsdørene automatisk. Skal du inn i garasjen etter dørene er lukket, kan du benytte calling-knappen for å få kontakt med vårt døgnbemannede kundesenter i ByGarasjen.

Hver etasje er utstyrt med brannvarslingsanlegg med talevarsling og sprinkleranlegg som effektivt skal slukke tilløp til brann. Brannalarmen varsler Bergen Brannvesen.

KlosterGarasjen har flere nødutganger som er godt merket med lysende skilt. Skulle strømmen bli borte, vil garasjens strømaggregat slå seg på og dørene åpnes. Lys, heiser og andre funksjoner vil da være i gang igjen etter få sekunder.

KlosterGarasjen har et avansert ventilasjonssystem som distribuerer frisk luft til samtlige etasjer. Skulle det oppstå brann og røykutvikling vil ventilasjonssystemet i den aktuelle etasjen reverseres og røyken suges ut. Samtidig vil de øvrige etasjer få maksimal tilførsel av frisk luft. Trappeløpene settes automatisk under trykk som hindrer røyk i å trenge inn i rømningsveiene.

Det er 4G mobildekning i hele KlosterGarasjen.