Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av en familie som sitter i kinoseter og ser opp mot et lerret.

Vinterferie i byen? Sjekk våre ferietips!

Borte bra men hjemme best! Bergen sentrum byr på en rekke gøye opplevelser for alle som har valgt en staycation i vinterferien. Her får du våre tips til spennende aktiviteter for både store og små, sentralt i Bergen.

Heldigvis er det ikke mangel på aktiviteter i sentrum til tross for ruskete vær. Bergen Parkering samarbeider med flere aktører i Bergen sentrum, noe som gir opp til 50% rabatt på parkering i ByGarasjen og/eller KlosterGarasjen.

 

Vinterferie på Bergen Kino

Lyst å drømme deg bort i byens beste kinoseter? Bergen Kino byr på filmopplevelser for enhver smak, enten du skal på date, venninekveld, eller familiedag i sentrum. For de aller minste er det ekstra gøy å besøke kinoen i vinterferien, for det arrangeres aktiviteter som ansiktsmaling og brettspilbord hver eneste dag mellom kl. 10 og kl. 14. Det går også rykter om utdeling av vafler og kakao…

Visste du at Bergen Parkering gir deg halv pris på kinoparkering? Har du Sesam Sesam og kjøper kinobilletten i kinoappen får du 50% på parkering i KlosterGarasjen og i ByGarasjenDu får rabatt på parkering både før, under, og etter filmen: det vil si at du kan tilbringe hele dagen i sentrum til en billig penge. Rabatten gjelder 3 timer før og etter filmen, slik at du får god tid til å nyte alt sentrum har å by på, enten det være seg en matbit før filmen, eller en tur langs Bryggen etterpå. Våre beste kinotips denne uken er familiefilmen Victoria Må Dø, en kjempesuksess fra Bergen, og storslått premiere på den episke filmen Dune: Part Two. Filmen er en svært etterlengtet oppfølger til Oscar-vinneren fra 2021, og vises i byens største og beste kinosal KP1, som er sponset av Bergen Parkering. Sjekk ut hele kinoprogrammet her.

 

Bilde av en familie som sitter i kinoseter og ser opp mot et lerret.

 

Magi og mystikk på museet

Bergen har et rikt mangfold av museer og attraksjoner med ulik tematikk som byr på engasjerende og lærerike aktiviteter for både store og små. De fleste museum ligger i eller nært Bergen sentrum, og du rekker mye på kort tid! På KODE arrangeres det kreativt verksted for alle aldre hvor du kan lage portretter av dyremotiver eller eksperimentere med materialer for å gjenskape verdensrommets magi.

Denne uken får du en unik mulighet til å bli med bak lukkede dører og utforske museenes utstillinger i mørket! Universitetsmuseet i Bergen arrangerer «Natt på museet» onsdag 28. februar, og inviterer til å utforske et mørklagt museum med lommelykt. Les mer og kjøp billetter til arrangementet her.

Det er alltid flust av gøye aktiviteter verdt å få med seg på byens mest populære attraksjoner som AkvarietVilVite, og KODE., ikke bare i skoleferiene. Enda en grunn til å prøve seg som turist i egen by: kjøper du Bergenskortet får du fri adgang eller rabatt til en rekke museer og attraksjoner, og 15% rabatt på parkering i ByGarasjen. Rabatten fås ved å henvende seg i kundesenteret på plan 1. Vis gyldig Bergenskort og oppgi ditt registreringsnummer. Rabatten blir tildelt digitalt og du kan betale som normalt.

 

Bilde av blomsterpaviljongen i Bergen sentrum. I bakgrunnen ser man mørke skyer på himmelen.

 

Franske fristelser

Fysen på noe godt? Ta turen til Frankrike uten å forlate sentrum! Du trenger ikke å reise langt for å finne tre ulike typer franske fristelser, alle rett ved en av de mange utgangene til KlosterGarasjen. Trenger du en kaffepause? Da er en café au lait og et stykke tarte tatin fra Le Café Pomme på Nøstet midt i blinken. Hvis du tenker brunch og shopping, er Crêperia i Gågaten den perfekte kombinasjonen av delikate crêpes etter en runde på de ekslusive butikkene i Strandgaten. Lyst på en romatisk helaften? Du kan få fransk mat med bergensk vri på Spisekroken på Klosteret og Lola i Neumanns gate, to av byens restaurantperler du ikke finner andre steder enn i sentrum.

Utover deres franske opprinnelse, har alle disse spisestedene til felles at de ligger et steinkast unna KlosterGarasjen, det mest sentrale parkeringshuset i byen. Som gående, er det totalt fire inn- og utganger du kan benytte deg av i KlosterGarasjen: Muren, Klosteret, Markveien og Nøstet. KlosterGarasjen er derfor midt i hjertet av byen og innen kort avstand til det meste Bergen har å by på. Ingen grunn til å skynde seg tilbake til bilen etter middagen heller, for det er alltid halv pris på parkering i KlosterGarasjen etter kl. 19.00, og hele søndag.

Bilde av et par som sitter ved et restaurantbord og spiser små retter.

Bading året rundt

Lengter du etter badeferie? På AdO Arena er det alltid perfekt badetempeatur, uansett årstid. Der kan du svømme i et 50-meters basseng med høy internasjonal standard, stupe i det som allerede har blitt kalt at av Europas beste stupebasseng, eller fyke ned i en av vannskliene. AdO Arena har åpent fra kl. 10 til kl. 18 hele vinterferien, og setter hver dag ut badeleker for de som liker fart og moro. Når du besøker AdO Arena får du også 40% rabatt på parkering i ByGarasjen. Dette lover definitvt god stemning! For å få rabatten, må du ha Sesam Sesam og registrere ditt bilnummer på AdO. Finn ut mer om AdO på deres nettside, hvor du også får sanntidsdata om badetemperatur og antall besøkende.

For de mer eventyrlystne, foreslår vi vinterbading på Nordnes Sjøbad. Sjøbadet har et utendørs oppvarmet 25 meters saltvannsbasseng som holder deilige 33 grader. For de tøffeste er det også mulig å ta en frisk dukkert i sjøen, etterfulgt av en runde i badstuen. Nordnes Sjøbad ligger i Nordnesparken, og du kan parkere enkelt i NordnesGarasjen.

 

Bilde av AdO Arena og Amalie Skram videregående skole

Et levende sentrum

Vil du ha enda flere tips til aktiviteter i vinterferien? Sentrum koker over av tilbud! Aktivitetskalenderen til Bergen Sentrum AS er proppfull, og de har satt sammen en helt egen topp 10 hvor du garantert finner noe å glede deg til i vinterferien.

Vi i Bergen Parkering heier på sentrum og vil at alle skal kunne nyte alt Bergen har å by på. Derfor samarbeider vi med partnerne våre i byen ved å gi rabatter på parkering i forbindelse med sentrumsaktiviteter. Med nesten 4 000 parkeringsplasser i sentrum, gir vi deg den enkleste og mest sømløse løsningen når du skal til sentrum med bil. Du kan også lett planlegge turen til sentrum, og velge det parkeringshuset som har best plass, ved å sjekke ledig-parkering.no for sanntidsoppdateringer på antall ledige parkeringsplasser og ladeplasser.

Flyfoto over Bergen sentrum som viser de 4 inn- og utgangene til KlosterGarasjen