Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bildet av Fisketorget og Strandkaien i Bergen rett før solnedgang

Påskeglede i Bergen sentrum

Selv om de fleste forbinder påskefri med hytteliv og skitur, er det masse gøye aktiviteter å finne på for alle som har valgt bypåske i år. Enten du foretrekker eventyrlig bysafari, gastronomiske opplevelser, eller piknik på påskefjellet, har vi samlet noen av våre beste tips – sammen med gode tilbud og rabatter på parkering.

Bergen Parkering heier på sentrum og vil at alle skal kunne nyte alt Bergen har å by på. Derfor samarbeider vi med partnere i byen ved å gi opptil 50% rabatt i ByGarasjen og/eller KlosterGarasjen  i forbindelse med sentrumsaktiviteter.

 

Påskekino

Lyst på sceneskifte uten å reise langt? Drøm deg bort i byens beste kinoseter! Bergen Kino byr på filmopplevelser for enhver smak, enten du skal på date, venninekveld, eller familiedag i sentrum. Har du allerede løst påskekrimen? Detektivarbeidet fortsetter på det store lerretet med «Døde menn går på ski» som lover ekte norsk påskestemning med humor, mord, og mysterier.

For de aller minste er det ekstra gøy å besøke kinoen i påsken! Hver dag fra palmesøndag til andre påskedag, arrangeres det også påskeeggjakt på Bergen Kino, med premier og overraskelser! Det aller største (påske)kinderegget finner du lett: Bergen Parkering gir deg halv pris på kinoparkering! Har du Sesam Sesam og kjøper kinobilletten i kinoappen får du 50% på parkering i KlosterGarasjen og i ByGarasjenDu får rabatt på parkering både før, under, og etter filmen: det vil si at du kan tilbringe hele dagen i sentrum til en billig penge. Rabatten gjelder 3 timer før og etter filmen, slik at du får god tid til å nyte alt sentrum har å by på.

 

Lyskasseskilt på Bergen Kino merket med Bergen Parkering sin logo over KP1

 

Markedsdager for påskesnadder

Påskestemningen har meldt sin ankomst selv om det fortsatt er en stund til helligdagene er over oss. Allerede lørdag 23. mars kan du sikre deg unik og lokal påskesnadder på Bondens Påskemarked på Fisketorget. Vi kan også anbefale å ta turen innom sesongens aller første BymarkedHolbergskaien. Der finner du lokale forhandlere som byr på kunst og håndverk, antikviteter, smykker og mye mer. Skur 14 har heldigvis tak over hodet, så ikke vær redd for å komme selv om det regner! Du kan lese mer om Bondens Marked på deres nettsider, eller lese mer om vårt samarbeid med både Bondens Marked og Bymarkedet her

Bilde av mennesker som vandrer langs boder og telt merket "Bondens Marked" på Fisketorget i Bergen.

 

 

Påskeverksted

La kreativiteten flyte hele påskenVilvite! På programmet finner du gøye påskeaktiviteter som passer for hele familien. Bli med på tradisjonelt påskeverksted hvor du kan lage og pynte egne påskegg, eller el-bille-verksted hvor du kan skape elektrisitet og lage småkryp med lysende øyne. Hvis du heller vil bruke hodet enn hendene, kan vi også anbefale quiz show med påsketema hvor VilVite lover at du kommer til å ha det som plommen i egget!

Det er alltid flust av gøye aktiviteter verdt å få med seg på byens mest populære attraksjoner som AkvarietVilVite, og KODE, ikke bare i skoleferiene. Enda en grunn til å prøve seg som turist i egen by: kjøper du Bergenskortet får du fri adgang eller rabatt til en rekke museer og attraksjoner, og 15% rabatt på parkering i ByGarasjen. Rabatten fås ved å henvende seg i kundesenteret på plan 1. Vis gyldig Bergenskort og oppgi ditt registreringsnummer. Rabatten blir tildelt digitalt og du kan betale som normalt.

Bilde av et par med barnevogn, som går bortover langs ByGarasjen på plan 2.

 

Show og latter

Det er ikke bare på dagtid at det er liv i sentrum! Stand Up Bergen på Ole Bull Scene er plassen å være for å få en latter i løpet av helligdagene. Det er flere stand up-arrangementer på planen denne påsken, , til stor glede for humorinteresserte bergensere og tilreisende. Du kan sjekke de nyeste bergenskomikerne på Humorlaboratoriet, noen kjente kjens på Påskestandup, eller gjøre skikkelig show av påskeaften med Påskegøy, det ultimate standupshowet! Kommer du til sentrum med bil, kan du få mest mulig ut av de lyse, lange sommerkveldene med halv pris på kveldsparkering i ByGarasjenGriegGarasjen og KlosterGarasjenTilbudet gjelder fra mandag til lørdag, mellom kl. 19 og 07, og hele søndag. Finn flere arrangementer på Bergen Sentrum sin nettside.

Voksne mennesker som sitter i publikem, ler, og klapper

 

Finn påskefjellet i byen!

Visste du at du finner påskefjellet bare minutter unna sentrum? Fløibanen tar deg fra bysafari til fjelltur på kun 6 minutter. Der kan du velge om du ønsker å utforske byfjellene på egen hånd, eller være med på de mange aktivitetene som arrangeres på Fløyen denne påsken. Alt fra rebus, ponniridning, og karneval! For de voksne, anbefaler vi å ta turen opp på byfjellet allerede palmehelgen for den etterlengtede åpningen av den renoverte Fløirestauranten

Føler du for å oppdage flere nye turstier i byfjellene, bør du finne veien opp til den spektakulære nye gangbroen på Løvstien. Den luftige 383 meter lange gangbroen ble offisielt åpnet 20. mars, og med det var Løvstien, turstien som strekker seg fra Melkeplassen til Øvre Kråkenes, endelig komplett. Turstien slynger seg gjennom flott natur og byr på ulike opplevelser og stemninger, samtidig som den er lett nok til å passe for mange uansett form. Ta med deg niste, kvikklunsj og kanskje noen egg til påskejakt for en heldagstur på Løvstakken! Sett gjerne fra deg bilen i ByGarasjen eller KlosterGarasjen, hvor det alltid er halv pris på søndagene.

En dame står på toppen av Fløyen og ser utover mot Ulriken på en solfylt dag

 

Bading året rundt

Lengter du etter badeferie? På AdO Arena er det alltid perfekt badetempeatur, uansett årstid. Der kan du svømme i et 50-meters basseng med høy internasjonal standard, stupe i det som allerede har blitt kalt at av Europas beste stupebasseng, eller fyke ned i en av vannskliene. AdO Arena har åpent fra kl. 10 til kl. 18 hele påsken, og setter hver dag ut badeleker for de som liker fart og moro. Når du besøker AdO Arena får du også 40% rabatt på parkering i ByGarasjen. Dette lover definitvt god stemning! For å få rabatten, må du ha Sesam Sesam og registrere ditt bilnummer på AdO. Finn ut mer om AdO på deres nettside, hvor du også får sanntidsdata om badetemperatur og antall besøkende.

For de mer eventyrlystne, foreslår vi vinterbading på Nordnes Sjøbad. Sjøbadet har et utendørs oppvarmet 25 meters saltvannsbasseng som holder deilige 33 grader. For de tøffeste er det også mulig å ta en frisk dukkert i sjøen, etterfulgt av en runde i badstuen. Nordnes Sjøbad ligger i Nordnesparken, og du kan parkere enkelt i NordnesGarasjen.

Bilde av fire barn i et svømmebasseng

 

Et levende sentrum

Vil du ha enda flere tips til aktiviteter i påsken? Sentrum koker over av tilbud! Aktivitetskalenderen til Bergen Sentrum AS er proppfull, og de har satt sammen et helt nytt kulturmagasin hvor du garantert finner noe å glede deg til i påskeferien.

Med nesten 4 000 parkeringsplasser i sentrum, gir vi deg den enkleste og mest sømløse løsningen når du skal til sentrum med bil. Du kan også lett planlegge turen til sentrum, og velge det parkeringshuset som har best plass, ved å sjekke ledig-parkering.no for sanntidsoppdateringer på antall ledige parkeringsplasser og ladeplasser.

Flyfoto over Bergen sentrum som viser de 4 inn- og utgangene til KlosterGarasjen