Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av Bergen sentrum rundt Lille Lungegårdsvann. Det er snø på bakken og et tent juletre i vannet.

Nyt førjulskvelden på byNATT

Tiden for juleshopping er her! I Bergen sentrum finner du de aller beste tilbudene, og en julestemning uten like.

Høsten og vinteren i Bergen er alt annet enn grå og kjedelig. Denne uken har mange av butikkene i sentrum ekstra gode tilbud på byNATT torsdag 7. desember. Og det beste av alt? Å komme seg dit er overraskende enkelt, spesielt med halv pris på parkering hver dag etter kl. 19! Gjør et kupp i butikkene, og kos deg i byen din!

 

Julebyen Bergen

Endelig kan sentrum by på storslått julestemning. Lukt, smak, se, føl og hør jul overalt i Bergen! Julesesongen ble sparket i gang av Lysfesten, og nå står sentrumsattraksjonene på rekke og rad for å glede store og små i verdens vakreste by. Ekte julestemning finner du i sentrum med både Pepperkakebyen, Bondens Julemarked, og ikke minst regionens største juleattraksjonen: Bergen Julemarked! Fra 1. til 22.desember blir det karuseller, pariserhjul, mat, drikke, og varierte salgsboder på Festplassen. Den populære varmestuen med bar er også på plass. Det vil også være daglige aktiviteter, og programmet kan oppdateres på kort varsel., og du kan følge med her.

 

Bilde av Torgallmenningen i Bergen i mørket, med tent juletre og masse julelys

I sentrum finner du en julestemning uten like

 

Shopping er best i sentrum

Bergen sentrum byr på over 800 butikker og spisesteder. Her finner du alt fra spesialbutikker til store flaggskipbutikker, Michelin-restaurant og smaker fra alle verdens hjørner. Denne uken er det ekstra gode tilbud på byNATT, og det er den perfekte anledningen til å sjekke alle de ekslusive butikkene du ikke finner noe annet sted enn i sentrum.

Vil du gjøre unna juleshopping når det er litt mindre trykk? Da anbefaler vi søndagsåpne butikker og kjøpesentre i sentrum. Og husk: på søndagene får du alltid halv pris på parkering i ByGarasjen, GriegGarasjen og KlosterGarasjen. Den samme rabatten gjelder etter kl. 19 fra mandag til lørdag.

 

Bilde av en kvinne i et parkeringshus. Hun har mange julegaver i hendende, nisselue på hode, og prøver å holde en bildør åpen med høyrefoten sin.

På byNATT er halv pris på parkering etter kl. 19!

Enkel og sømløs parkering

Sjekk at du har en aktiv og gyldig Sesam Sesam-avtale før du parkerer, så slipper du å tenke på å finne en betalingsautomat etter en lang dag i sentrum. Så lenge du har registrert betalingskort og bilnummer i appen, er du good to go!

Hvis du ikke har app for automatisk betaling, anbefaler vi å bruke vår splitter nye mobilautomat! Akkurat i tide til julehandelen, lanserer Bergen Parkering nå en helt ny form for mobilbetaling i alle de store parkeringshusene i sentrum. Det beste av alt: du trenger ikke å laste ned en app eller registrere en bruker. Det eneste du må gjøre, er å skanne en QR-kode med mobilen din. QR-koden tar deg til en nettside hvor du skriver inn bilnummeret ditt for å gjøre opp din pågående parkering. Du velger selv hvordan du vil betale: enten med kort eller Vipps. Hele prosessen tar i underkant av to minutter, og kan gjøres fra hvor som helst i p-huset, så lenge du fortsatt står parkert. Parkering blir ikke enklere enn dette!

I tillegg har du også mulighet til å betale på nett innen 48 timer etter parkeringsbesøket. Dette er spesielt praktisk hvis du har vært innom flere parkeringsanlegg i løpet av dagen. Da kan du heller ta hele oppgjøret når du kommer hjem, enkelt og greit.

 

Bilde av en ung mann som lener seg inntil en parkert bil i et parkeringshus. Han holder en smarttelefon i hendene og ser ned mot den.

Nå kan du betale parkering rett fra mobilen, uten app eller brukerprofil.

 

Sjekk i forveien

Usikker på om du finner parkeringsplass? Vi anbefaler deg å sjekke ledig-parkering.no før du drar hjemmefra eller når du nærmer deg sentrum, for å hindre bomtur. Da kan du lettere velge parkeringshus ut fra hvor du har tenkt deg og hvor det er mest ledig. Husk at KlosterGarasjen er nærmeste p-hus for de aller fleste destinasjoner i sentrum. Da slipper du også å kjøre gjennom trange og travle sentrumsgater. Det samme gjelder GriegGarasjen, hvor det er ekstra god plass kun et steinkast fra Festplassen.

 

Bilde av en hånd som holder en smarttelefon. Skjermen viser antall ledige plasser i KlosterGarasjen og GriegGarasjen.

Ikke stress, sjekk i forveien!

Et levende sentrum

Det kommer ikke til å være vanskelig å få julestemning i Bergen i år heller. Selv om det kan være at snøen uteblir, er det lett å få stjerner i øynene likevel. For butikker, serveringssteder og arrangører av markeder har virkelig lagt seg i selen – eller skal vi si sleden – for at du skal kunne se, smake, lukte og høre jul når du ferdes i sentrum.

 

Bilde av en dame ute på et julemarked, med masse boder og julelys i bakgrunnen.

Velkommen til Julebyen Bergen!