Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av fyrverkeri mot mørk himmel. I forgrunnen ser man en gruppe mennesker bakfra.

Velkommen til Lysfesten 2023!

Den tradisjonsrike Lysfesten er en viktig del av bergensernes førjulstid, men det kan bli krøll når så mange samles i sentrum samtidig. Her er våre tips til deg for en smidig og enkel folkefest på lørdag.

 

I over 30 år har Bergens Tidende arrangert Lysfesten, en viktig og fin førjulstradisjon for mange. På lørdag 25. november, blir det igjen folkefest i sentrum når julen ringes inn på Lysfesten. Lysfesten er et stort og flott arrangement for Bergensere og tilreisende med musikk, underholdning, magiske lysopplevelser og spektakulært fyrverkeri.

 

Beregn god tid inn til sentrum

Det er mange som reiser til sentrum den dagen, og det vil være lange køer på veiene. Vi anbefaler å være ute i veldig god tid for å få med seg hele arrangementet. Bruk heller den ekstra tiden til å nyte alt sentrum har å by på! Vi anbefaler en tur innom den nye Pepperkakebyen på Permanenten, rett ved Festplassen. Lysfesten har offisiell åpning kl. 16.00, men Bergen Brandkorps Musikkkorps spiller og skaper julestemning allerede fra kl. 15.20.

 

Bilde av et par som holder hender mens de går nedover Torgallmenningen på kvelden.

Sjekk i forveien!

Lysfesten er en av dagene i året hvor vi vet at alle våre parkeringshus vil være fulle i løpet av dagen. Vi anbefaler deg å sjekke ledig-parkering.no før du drar hjemmefra og når du nærmer deg sentrum, for å hindre bomtur og vanskelige omkjøringer. Tallene endrer seg fort når så mange mennesker skal inn til byen, derfor er det lurt å sjekke to ganger. Ser du at det er under 100 ledige plasser igjen i ByGarasjen, er det best å kjøre rett til et av våre andre store p-hus i sentrum. KlosterGarasjen gir deg lett tilgang til hele sentrumskjernen, mens GriegGarasjen er bare et steinkast fra Festplassen. Vær obs på at U2 i GriegGarasjen er stengt til og med søndag på grunn av et arrangement, derfor er det litt færre tilgjengelige p-plasser denne uken. Men tallene på ledig-parkering.no er alltid oppdatert!

 

 

Les deg opp på trafikale avvik

Det blir endringer i trafikkbildet den dagen, og noen av sentrumsgatene vil bli stengt i perioder; vi anbefaler derfor at alle som kommer med bil leser seg opp før de tar turen inn til sentrum. Både ByGarasjen, GriegGarasjen og KlosterGarasjen er plassert rett ved innfartsårene, og det vil derfor fortsatt være mulig å komme seg til og fra p-husene uten problem.

 

Bilde av en mann i førersetet i en bil. Bildet er tatt fra baksetet. Han har ene hånden på rattet og i bakgrunnen ser man en trafikkert vei i solnedgang.

 

Last ned Sesam Sesam

Sjekk at du har en aktiv og gyldig Sesam Sesam-avtale før du parkerer, så slipper du å tenke på å finne en betalingsautomat etter en lang dag i sentrum. Så lenge du har registrert et gyldig betalingskort og bilnummer i appen, er du good to go! Hvis du ikke har app for automatisk betaling, anbefaler vi å heller betale på nett innen 48 timer etter parkeringsbesøket. Av erfaring vet vi at køen ved betalingsautomatene kan være lang.

 

Følg anvisningene på stedet

På dager med så stor trafikk i anleggene våre, har vi ekstra personale på jobb som skal sørge for trafikkflyt og øke sikkerheten til alle kundene våre. De vil også være behjelpelige med å anvise til ledige plasser ved innkjøring. Når fyrverkeriet er over, og alle vender hjemover, vil vi også ha personale for å dirigere trafikken.

 

 

Ha tålmodighet

Det er gjerne flere tusen mennesker som skal både inn og ut av parkeringshusene samtidig, så ting kan ta litt lengre tid enn du er vant til. Følg godt med på trafikken på stedet og smør deg med tålmodighet, din tur kommer også!

 

 

Kos deg!

Viktigst av alt: Lysfesten skal være gøy! Ikke stress, prøv å nyte det. Det er foreløpig meldt nydelig vintervær på lørdag, noe som gir fantastiske forutsetninger for hele arrangementet.