Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av fyrverkeri i Vågen, med Bryggen i bakgrunnen

Hva gjorde vi i 2023?

Et litt annerledes årsregnskap for 2023

Nå som juleribben er fortært og vi begynner å tenke på forsettene, er det på tide å se på regnskapet for 2023. Ikke i debet og kredit, men hva som ble utført og oppnådd det siste året.

2023 var et spennende år for Bergen Parkering, hvor kvalitet, kundeopplevelse, og bærekraft er de temaene som har gått igjen i de fleste prosjektene våre.

En løpende start

Vi startet året på et oppsving, med lanseringen av Sesam Single Space fra partneren vår Hi Tech Mobility helt på tampen av 2022. Verdensnyheten åpnet opp for at vi kunne drive med en helt ny form for automatisk skiltgjenkjenning i våre p-hus, noe vi fortsatte med i 2023 også. Det er nå installert Single Space-kamera i ladesonene i KlosterGarasjen, SolheimsGarasjen, og på Haraldsplass sykehus. Automatisert lading er bare første steget, og vi har enda flere spennende nyheter med Single Space på planen for 2024!

 

Bilde av ByGarasjen tatt fra Fjøsangerveien

 

 

ByGarasjens makeover

ByGarasjen, en folkekjær 40-åring, har fått et skikkelig ansiktsløft i år. Det merkes kanskje ikke på fasaden, men som mye annet i livet er det innsiden som teller mest – og der har det skjedd mye! Vi har fått en flott ny innkjøring som ønsker kundene velkommen med både lys og bilder. Vi har også installert LED-matriser på plan 1 og plan 2, som veileder kundene våre og forteller dem hvor de skal kjøre for å finne ledige p-plasser i byens største p-hus. MC-området på plan 2 har også fått en oppgradering, og en liten utvidelse. Men størst av alt var nok gigantprosjektet vårt, hvor vi har merket opp alle p-plassene i ByGarasjen med opptil 30 cm ekstra bredde. På grunn av omfanget, måtte arbeidet gjennomføres i perioder med lavt belegg over lang tid. Derfor har vi jobbet på i alle ferieukene! Nå gjenstår kun halve plan 1, som blir tatt så snart vi får anledning. Til å være en «gammel sliter», har ByGarasjen virkelig fått et løft og en solid makeover den siste tiden. Selv små endringer kan gi en mye smidigere og mer positiv opplevelse, og vi ser fram til å fortsette med forbedringene i anleggene våre.

 

Bilde av piler i kjørefeltet på plan 3 i ByGarasjen

 

Bærekraft og byliv

Bærekraftig innovasjon har også preget mye av aktivitetene våre. Vi lanserte en egen bærekraftstrategi i vår, med en klar og tydelig ambisjon: vi vil være Norges mest bærekraftige parkeringsselskap. Det skal vi realisere gjennom å tilby innovative tjenester, være en benchmark for andre selskaper i parkeringsbransjen, og legge til rette for lokalt byliv. Bergen har et levende sentrum som stadig er i utvikling. Bergen Parkering skal være en ansvarlig aktør i lokalsamfunnet og en positiv bidragsyter for at bykjernen kan ha en bærekraftig utvikling. Dette oppnår vi blant annet ved å bidra til lokale opplevelser som forbedrer innbyggernes livskvalitet, og gjøre vår del for sosial bærekraft. Vi har sponset og støttet mange gode saker det siste året, enten gjennom å oppfordre ansatte til å løpe Bartemilen, heie på Gatelaget til SK Brann, eller stille parkeringsarealer til disposisjon for Bymarkedet. Vi tar også miljøansvar i egen drift og verdikjede: opprinnelsesgarantier for strømmen vi gir elbilene, klimanøytralitet gjennom å redusere forbruk og kjøp av klimakvoter, eller selve rosinen i pølsa: en ISO14001-sertifisering vi har jobbet med i lang tid, og forhåpentligvis kan skryte av veldig snart.

 

Bilde av en lekeball formet som en jordklode, stående på en gressplen

 

Miljøvennlig mobilitet

Likevel er det nå slik at vi ikke kan redde verden alene, men heldigvis har vi mange dyktige partnere med oss på reisen! Sammen med Wattif EV, åpnet vi en splitter ny ladesone i GriegGarasjen, som lar kundene våre lade med inntil 22 kW midt i sentrum. Du kan lade mens du shopper, spiser, ser film på kino, eller nyter en av de mange spennende forestillingene i Grieghallen. Denne typen destinasjonslading er en viktig brikke i utviklingen av bærekraftig mobilitet, og vi gleder oss til å åpne flere ladedestinasjoner sammen med Wattif EV.

 

Bilde av en rekke ladestasjoner i GriegGarasjen

 

Kundeopplevelse trumfer alt

Akkurat i tide til julehandelen, lanserte vi en annen splitter ny løsning med kundeopplevelsen i sentrum: en rykende fersk type mobilbetaling som gjør at du aldri trenger å lete etter en automat igjen! Og nei – det er ikke enda en app. Nyheten, som kalles «virtuell betalingskiosk» på fagspråket, er utviklet av Hi Tech Mobility, vår partner gjennom mange år, som leverer det kjente og kjære Sesam Sesam-systemet. Alt du trenger å gjøre er å skanne en QR-kode hvor som helst i p-huset, og betale for den pågående parkeringen din med Vipps. Fiks ferdig på under 1 minutt! Bergen Parkering tok med dette enda et sprang inn i framtiden, og avsluttet 2023 med tittelen som pionér i bransjen i behold. Nøkkelen til suksessen vår så langt er ganske enkel: kundeopplevelse trumfer alt. Vi vil at alle som er innom våre p-hus skal ha den samme gode, sømløse opplevelsen uansett hvordan de velger å betale for seg. Vi har hatt automatisk betaling gjennom Sesam Sesam-appen i snart 10 år, men mange av våre kunder foretrekker likevel å gjøre opp for parkeringen sin på stedet. Da måtte vi imøtekomme deres forventninger, i stedet for å prøve å tvinge dem over på nye plattformer. Ingenting slår brukervennlighet eller smidighet når det gjelder den totale kundeopplevelsen. Kundene har talt, de vil ikke ha en ny app. De krever enkle og gode tjenester, uten å gå på akkord med preferansene sine. Da må vi lytte og finne gode løsninger, slik vi har gjort nå.

 

Bilde av en kvinne som lener seg inntil en bil i et parkeringshus, mens hun kikker på mobilen sin og smiler

 

Hva skjer videre?

Denne typen innovasjon er det som har drevet oss, og gitt oss muligheten til å inngå avtaler med nye kunder. Vi gleder oss til å åpne flere nye parkeringsanlegg under Bergen Parkering-paraplyen allerede i første kvartal 2024, hvor vi har planer om å videreføre de produktene og konseptene våre. Vi skal fortsette å være «best i klassen» med enkle, gode, og trygge parkeringsløsninger i året som kommer. Selv om 2024 er et år hvor mange ukjente variabler gjør det vanskelig å forutse forbrukertrendene, har vi mye spennende på gang for fremtidens mobilitet.

 

En hånd som holder en lyspære mot horisonten

 

Tusen takk til våre kunder, leverandører, ansatte, og samarbeidspartnere for alt det gode vi har oppnådd sammen i år. Vi vil ønske alle dere en strålende nyttårsfeiring, og et fantastisk nytt år!