Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Bymarked på Holbergskaien

Suksessen fra tidligere fortsetter, og igjen er det duket for Bymarked på Holbergskaien.

Bymarkedet arrangeres av Bærekraftige liv på Nordnes, og finner sted hver andre eller tredje lørdag om våren og høsten.

 

Bergen Parkering har siden 2020 stilt parkeringsarealer til disposisjon for arrangørene, som den gang hadde behov for utstillingsplass utendørs grunnet smittevernstiltak. Tilbudet har i løpet av de siste par årene blitt svært populært, og oppleves som et flott tilskudd til større arrangementer som Bondens Marked på Fisketorget.

Bymarkedet er med på å dra i gang mer aktivitet på Nordnes, og ønsker å skape et miljø med liv i gaten, flittig besøk og god gjennomstrømning av besøkende til hele området.

Nå fortsetter suksessen med Bymarked utover høsten, med både nye og tilbakevendende utstillere med alt fra kunsthåndverk til gjenbruk og vintage. Bymarkedet er et lavterskel og enkelt tilbud, inspirert av konsept man finner igjen i flere byer verden rundt. Utfordringen i Bergen har likevel vært den vi ofte ser: hvordan gjennomføre et utendørs marked i regnbyen?

Holbergskaien var et naturlig valg, takket være den korte avstanden til sentrumskjernen, og muligheten til å stå under tak rundt Skur 14. Arealet er regulert til parkering på fast utleiebasis, og er per dags dato utleid i sin helhet. Samtidig ser vi at belegget i helgene er lavere enn i ukedagene, noe som åpner for at man kan la tomme parkeringsplasser kommer lokalmiljøet tilgode ved å finne alternativ bruk. Dette er en viktig del av bærekraftstrategien vår hvor vi blant annet har forpliktet oss til å forbedre bylivet i Bergen sentrum, og ikke bare for bilister.

Gjennom innovasjon, teknologi, og et ønske om å bidra positivt til samfunnet, fortsetter vi utviklingen av parkeringsbransjen og byen. Dette er forsterket av vår tilnærming til sosial og miljømessig bærekraft. Derfor viser vi vår støtte til byen ved å støtte, sponse og samarbeide med lokalaktører som jobber for en mer bærekraftig by.