Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av ByGarasjen tatt fra luften. Vi ser taket er fullsatt med biler. I bakgrunnen ser man Fløyfjellet og Store Lungegårdsvann.

Nå blir det lettere å finne fram i ByGarasjen

Vi fortsetter oppgraderingene i ByGarasjen, nå med nytt veiledningssystem.

Det har skjedd mye i ByGarasjen i år, hvor vi har gjennomført flere prosjekter for å bedre kundeopplevelsen i byens største p-hus. Det nyeste tilskuddet er et system for parkeringsveiledning som vil kunne fjerne et stressmoment for mange bilister.

 

Slutt på letekjøring

Bilde av taket på ByGarasjen med biler parkertMed over 2 000 parkeringsplasser fordelt på 60 000 kvm, kan det være vanskelig å finne fram i ByGarasjen. Fra før har vi LED-tavler både i Fjøsangerveien og ved innkjøringen på plan 1, med antall ledige plasser på hvert plan i ByGarasjen, slik at man kan orientere seg og tidlig vurdere hvor det er lurt å kjøre. Selv om det står at det er 50 ledige plasser på plan 1, er disse fordelt over mange lange rader et sted mellom Nygårdstangen og Bergen Storsenter. Har man dårlig tid, kan det oppleves ganske stressende å finne den rette plassen.

Men dette scenarioet kan snart være en saga blott. Nå installerer vi nye, mindre LED-tavler over kjørefeltene utover plan 1 og 2, som skal guide bilistene og hjelpe dem med å finne de ledige plassene.

Arbeidet vil pågå i perioder fra uke 31 til uke 34, både på dagtid og kveldstid. Ettersom noe av installasjonen skal utføres i veibanen, kan det oppstå avsperring og endring i kjøremønster i korte perioder, og vi ber derfor alle om å være ekstra oppmerksomme. Heldigvis er det fortsatt noe lavere trafikk i p-huset grunnet sommerferie, og vi forventer derfor ikke noe særlig forstyrrelser mens arbeidet pågår.

 

Økt effektivitet og miljøgevinst

I tillegg til å redusere letekjøring og unødvendig mye utslipp, har parkeringsveiledning flere andre fordeler. Trafikksikkerheten bedres merkbart når sjåførene kan fokusere på bilkjøringen istedenfor å lete etter en ledig plass rad etter rad. Mindre letekjøring gir bedre trafikkflyt og mindre kø, noe som vil gjøre det tryggere å ferdes i ByGarasjen, også for myke trafikanter.

 

Vi vil i tillegg kunne øke utnyttelsen av kapasiteten i parkeringshuset, både i sanntid og på sikt, når vi får kartlagt hvor i anlegget bilene faktisk står. Med mer bruksdata, kan vi jobbe mer innovativt og se om det er mulig å tilby flere typer parkeringsplasser, eller segmentere parkeringshuset i flere mindre områder. Målet vårt er å være ledende innen bærekraft og fremtidens mobilitet, og komme med gode strategier for hvordan man skal komme dit. Det finnes mange ulike parkeringskunder med mange ulike behov, hvor effektivitet og fleksibilitet vil alltid være høyt på ønskelisten.

 

40-åringens makeover

ByGarasjen, som først ble oppført i 1984, er et av Bergens mest kjente bygg og har vært gjenstand for diskusjon mange ganger. Det som oftest går igjen, er byggets utseende og profil. Fasaden er kanskje ikke så moderne eller delikat, men som mye annet er det innsiden som teller mest – og der har det skjedd mye. Doblet ladekapasitet, ny LED-belysning, utsmykking av innkjøringen, og ikke minst bredere p-plasser,  er blant tiltakene Bergen Parkering har gjennomført det siste året for å heve kvaliteten i p-huset. Dette kommer på toppen av andre innovative løsninger for byens største p-hus: bomfri parkering, mobilitetshub, utvidede kjørefelt og mye mer.

Til å være en «gammel sliter», har ByGarasjen virkelig fått et løft og en solid makeover den siste tiden. Selv små endringer kan gi en mye smidigere og mer positiv opplevelse, og vi ser fram til å fortsette med forbedringene i anleggene våre.