Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Endelig Sesam Sesam i NordnesGarasjen!

Fra og med 17. oktober har vi splitter nytt p-system i NordnesGarasjen

Takmonterte sensorer tar et steg videre inn i fremtiden. Foto: Schibsted Partnerstudio

Som første parkeringsaktør i verden lanserer vi nå en ny form for skiltgjenkjenning.

En helt ny teknologi ser dagens lys når Bergen Parkering nå tar i bruk skiltgjenkjenning for hver enkelt parkeringsplass. Første ute er NordnesGarasjen, det populære parkeringshuset ved Akvariet. Igjen er Bergen Parkering en innovatør og pionér i parkeringsbransjen.

 

– Ikke bare skal våre besøkende ha en best mulig kundeopplevelse. Den skal også være enklest og tryggest mulig, sier Trond Birkeland, daglig leder i Bergen Parkering.

NordnesGarasjen har parkerende til nå måttet betale før de forlater bilen i parkeringshuset, passe på tiden underveis, og eventuelt huske å avslutte parkeringen sin ved retur. Om man ikke har forhåndsbetalt, har man kunnet risikere å få parkeringsbot. Nå får også våre kunder som parkerer i mindre p-hus mulighet for betaling gjennom automatisk skiltgjenkjenning.

NordnesGarasjen har denne høsten fått nye kameraer montert i taket. Enkelt forklart leser nå de takmonterte kameraene bilskilt på alle parkeringsplassene. Ved hjelp av den nye teknologien begynner parkeringsavgiften å løpe idet de som parkerer setter fra seg bilen. Tilsvarende stoppes den når plassen forlates. Den nye teknologien kan også gjøre det enklere å guide folk til ledige plasser siden den gir eksakt data på hvor det er ledig.

Enkelt og billettløst

De som allerede har Sesam Sesam-appen trenger ikke foreta seg noe som helst for å parkere i NordnesGarasjen. Det er bare til å kjøre inn, finne seg en plass og så trekkes avgift automatisk når plassen forlates. Ønsker du billettløs parkering, men ikke bruker appen per i dag, kan du enkelt laste den via Google Play og i App Store. Det er også mulig å opprette avtale på nett uten å laste ned appen. Akkurat som i våre andre p-hus med automatisk skiltgjenkjenning, vil det fortsatt være mulig å betale for parkering uten å bruke app. Man kan betale på automaten på slutten av parkeringen sin, eller betale på nett når man kommer hjem. Hvis ingen av disse alternativene benyttes, sender vi faktura til kjøretøyets registrerte eier/leasingtaker.

 

Pionerer i parkeringsbransjen

Daglig leder Trond Birkeland

Bergen Parkering var først ute i Norge med å ta i bruk automatisk skiltgjenkjenning for betaling gjennom løsningen Sesam Sesam. I parkeringshus med denne løsningen får kundene våre en enklere, smidigere parkeringshverdag. Køene som kan oppstå på travle dager blir også kortet ned.

– I mindre parkeringshus egner ikke automatisk skiltgjenkjenning ved inn- og utkjøring seg like godt som vi kjenner den i de større parkeringshusene. Det er blant annet fordi svingradiusen inn i anleggene kan være for krapp til at bilskiltene blir lest skikkelig, forklarer Birkeland.

Nå som automatisk skiltgjenkjenning er blitt en ny bransjestandard, ser vi at kundene forventer det i alle p-hus. Vi har jobbet lenge med å finne løsningen for å levere den gode kundeopplevelsen i mindre p-anlegg hvor det ikke er mulig med standard kameraløsning. Med den nye teknologien bak betalingsløsningen tar altså Bergen Parkering enda et steg videre inn i fremtiden.

– Enkelte parkeringsanlegg har sensorer over hver eneste parkeringsplass for å telle hvor mange ledige plasser det er i anlegget. Hi Tech Mobility, selskapet bak Sesam Sesam-systemet, så en unik mulighet til å ta dette et steg videre, forteller Birkeland. Utviklerne stilte seg nemlig spørsmålet: Hva om det også kan lages en løsning som leser skilt på hver parkeringsplass?

– Og ja, det kunne de! Dette er teknologi som ingen andre har benyttet seg av før nå, forteller en oppglødd Birkeland.

– Siden den nye teknologien bak betalingsløsningen er helt ny, har vi brukt god tid på å teste den skikkelig ut. Innovasjon og kvalitet går hånd i hånd, sier Birkeland.

Den nye teknologien åpner muligheten for mange nye tjenester. Bergen Parkering vil bruke disse mulighetene til å kunne skille mellom plasser med og uten lading. Dette er for eksempel planlagt i KlosterGarasjen, sier Birkeland. Da vil ny og «gammel» skiltgjenkjenningsteknologi jobbe side om side.