Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Veien til stressfri parkering

Sommeren 2023 er snart historie, og hverdagen nærmer seg med stormskritt. Vi gir deg våre beste tips for en mest mulig stressfri parkeringshverdag.

Tidsklemme, morgenrush og travle parkeringshus er et velkjent fenomen. Vi vet at parkering aldri er målet, men likevel en viktig faktor i hverdagen. Enten man skal på jobb, kulturarrangement, shopping eller noe helt annet. Derfor jobber vi hele tiden for at parkeringen skal gå så sømløst og enkelt som mulig, slik at du slipper å tenke på det.

 

Sjekk i forveien

Vi har en nettside som viser antall ledige parkeringsplasser i alle de store p-husene i sentrum. Du kan også se hvor mange ledige ladepunkter det er tilgjengelig. Er du usikker på om det er plass i ByGarasjen? Du kan sjekke ledig-parkering.no på vei til byen, hvor du får antall ledige p-plasser i sanntid. Ser du et lavt antall ledige p-plasser, kan du vurdere å bruke et annet p-hus allerede før du drar hjemmefra. 

 

 

Følg veilederne

Vi vet at det kan være vanskelig å finne fram i store parkeringshus. Med over 2 000 parkeringsplasser fordelt på 60 000 kvm, er utfordringen størst i ByGarasjen. Derfor har vi LED-tavler både i Fjøsangerveien og ved innkjøringen på plan 1, med antall ledige plasser på hvert plan, slik at man kan orientere seg og tidlig vurdere hvor det er lurt å kjøre. Selv om det står at det er 50 ledige p-plasser på plan 2, er disse fordelt over mange lange rader et sted mellom Nygårdstangen og Bergen Storsenter. Har man dårlig tid, kan det oppleves ganske stressende å finne den rette plassen. Vi anbefaler derfor å velge det planet hvor det er mest ledig. I ByGarasjen er det som regel mest ledig på taket. I KlosterGarasjen og GriegGarasjen, er det de nederste planene som fylles opp sist.

 

Bryt opp mønsteret

Det er ofte et fast mønster i parkeringsbelegget i ByGarasjen. På hverdager mellom kl. 10:00 og 14:00, er det høyest pågang i ByGarasjen. Til sammenligning er det som regel god plass i både GriegGarasjen og KlosterGarasjen på de samme tidene. Ta gjerne turen til et av disse p-husene dersom du har behov for parkering midt i rushen. KlosterGarasjen gir deg lett tilgang til hele sentrumskjernen, mens GriegGarasjen er bare et steinkast fra Festplassen. I helgene er det for eksempel god kapasitet i ByGarasjen, mens det er få ledige plasser i GriegGarasjen og  KlosterGarasjen, så det kan lønne seg å bryte med vanene sine, og heller se etter nye muligheter.

 

Vær obs på oppmerking og oppstilling

Bilde av taket på ByGarasjen med biler parkertVisste du at ByGarasjen er bygget slik at du skal parkere med fronten inn? Gjør du det, vil du oppleve at det er mye lettere å kjøre inn og ut av plassen, samt komme ut i riktig kjøreretning. Å rygge inn på p-plassen bør derfor unngås. Hvis du har en liten stor bil og behov for mer bredde, anbefaler vi å parkere enten på plan 3 eller i den nordre enden av plan 1. Disse plassene er nylig oppgradert til ny breddestandard, og er derfor merkbart romsligere. Det parkeringshuset med de største p-plassene er derimot GriegGarasjen, et nyere og mer moderne anlegg enn både ByGarasjen og KlosterGarasjen. Der er det bredere plasser, mer ledig kapasitet, og det ligger bare et steinkast fra Festplassen. Altså midt i smørøyet! 

 

 

Tenk annerledes

Kanskje det mest praktiske kan være å la bilen stå av og til? Hvis du kun har bruk for bil et par timer i løpet av dagen, eller til et ærend etter jobb, kan du spare både tid og penger ved å la bilen stå hjemme. Det finnes jo allerede masse ledige delebiler i sentrum, blant annet ved alle våre store parkeringsanlegg. I tillegg til bildelingstjenester, finner du også tilbud om flere typer mobilitet: bysykkel, elsparkesykkel og kollektivknutepunkt. Dine transportbehov endrer seg gjerne fra dag til dag, derfor er det viktig for oss å tilby fleksibel mobilitet utover vanlig parkering. Det lønner seg å tenke utenfor boksen!

 

Selv små endringer kan gi en mye smidigere og mer positiv opplevelse, og vi skal fortsette å gjøre alt vi kan for å by på trygg og enkel parkering i sentrum.