Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av Bergen sentrum tatt fra Festningen. Byfjellene er dekket av snø, og bildet er rett etter solnedgang sånn at alle lysene i sentrum skinner.

På tide å gjenoppdage Bergen sentrum

Med en rekke nye spisesteder og aktiviteter å utforske, er det på tide å gjenoppdage Bergen sentrum. Og det beste av alt? Å komme seg dit er overraskende enkelt.

Mina Vatne og Stian Nygard kjører fra Åsane inn mot Bergen sentrum. De er på vei til en hyggelig «date night» og skal endelig prøve både ny restaurant og KP1 supersalen – som ryktes å gi deg byens beste kinoopplevelse.

– Det er ikke alltid like lett å få med seg han her på date, sier Mina med et lurt smil.

Stian ler og forklarer at han er veldig komfortabel og fornøyd med å være hjemme. Aller helst med fotball på TV-en. Når de først skal gjøre noe i sentrum, er det viktig at opplevelsen er sømløs.

Bilde av et par i et stort parkeringshus. De ser ut til å være på vei ut av bilen de har parkert.

Sømløst og enkelt

KlosterGarasjen er alltid det åpenbare valget for oss. Parkeringshuset er lett tilgjengelig med innkjøring og utkjøring utenfor sentrumskjernen. På den måten slipper vi å kjøre gjennom trange sentrumsgater for å komme frem, samtidig som utgangene er midt i smørøyet.

– Du kommer opp nærmest midt på Torgallmenningen, noe som er et veldig godt utgangspunkt for alle aktiviteter i sentrum.

Som gående, er det totalt fire inn- og utganger du kan benytte deg av i KlosterGarasjen: Muren, Klosteret, Markeveien og Nøstet. KlosterGarasjen er derfor midt i hjertet av byen og innen kort avstand til det meste Bergen har å by på.

Flyfoto over Bergen sentrum som viser de 4 inn- og utgangene til KlosterGarasjen

Sentralt i hjertet av Bergen

Spennende smaker

En kort heistur opp og paret er på gateplan. I kveld går ruten mot Lola restaurant, en fransk bistro med avslappet atmosfære i Neumanns gate. Dette er én av de fantastiske restaurantopplevelsene du ikke finner andre steder enn i sentrum.

Mina og Stian plukker ut noen spennende deleretter, etterfulgt av en søt dessert:

– Det er veldig gøy å prøve noe nytt. Råvarene og smakene her er utrolig gode. I tillegg er det en lun og god stemning, perfekt for en date. Her må vi absolutt gå flere ganger!

Bilde av et par som sitter ved et restaurantbord og spiser små retter.

For Mina og Stian har Lola blitt en ny favoritt.

Mens Mina og Stian nyter kvalitetstid sammen står bilen trygt parkert i KlosterGarasjen. Paret trenger ikke skynde seg tilbake, for det er alltid halv pris på parkering i KlosterGarasjen etter kl. 19.00, og hele søndag.

– Vi heier på sentrum og vil at alle skal kunne nyte alt Bergen har å by på. Derfor samarbeider vi med partnerne våre i byen ved å gi rabatter i forbindelse med sentrumsaktiviteter, sier Elisa Stewart Nilberg, merkevareleder i Bergen Parkering.

Bilde av en kvinne som står ute på et fortau og ser inn i kamera

Elisa Stewart Nilberg, merkevareleder i Bergen Parkering.

Hun forteller videre at den mest populære rabatten er kinoparkering:

– Hvis du skal på Bergen Kino, får du halv pris på parkering både før, under og etter filmen. Det vil si at du har halv pris i åtte til ni timer, og dermed god tid til en heldagsopplevelse i sentrum. Dette gjør vi for at folk skal få mest mulig ut av byturen sin!

 

Et levende sentrum

Hvis det er én som vet hva Bergen har å by på, så er det Thomas Ottesen. Han er salgs- og markedssjef i Bergen Sentrum AS og har dermed full kontroll på aktivitetstilbud, butikker og spisesteder.

– Det er mye kjekt å finne på i sentrum fremover. Aktivitetskalenderen vår er proppfull, og jeg oppfordrer alle til å sjekke ut «Hva skjer» for full oversikt. Her lister vi alt fra konserter og festivaler, revy, show og teater til sportsarrangementer, kunst og kultur, sier han.

Bilde av en mann som står ute på et fortau og ser inn i kamera

Thomas Ottesen, salgs- og markedssjef i Bergen Sentrum AS

I tillegg byr Bergen sentrum på over 800 butikker og spisesteder. Her finner du alt fra spesialbutikker til store flaggskipbutikker, Michelin-restaurant og smaker fra alle verdens hjørner.

– Vi tilbyr mye for mange og noe for alle, sier Thomas med et smil.

 

Sømløst og enkelt

Thomas trekker frem Bergen sentrum som et naturlig møtested. Ofte kommer venner kjørende fra forskjellige bydeler og treffes i midten. Da er det viktig med god tilgjengelighet:

– KlosterGarasjen gjør at vi får en mer attraktiv by. Med nesten 1000 parkeringsplasser rett under den livlige bykjernen, bidrar Bergen Parkering til å gjøre det enkelt for folk å komme hit. I tillegg frigjøres areal på gateplan til spennende butikker og møtearenaer, sier han engasjert.

På lik linje med bergenserne, er Bergen Parkering både stolt og glad i byen sin. De gjør derfor alt de kan for å gi kundene byens beste og enkleste parkering, slik at du kan besøke den så ofte du vil:

– Vi vet at parkering aldri er målet, men likevel en viktig faktor i hverdagen. Enten du skal på jobb, kulturarrangement eller shopping. Derfor jobber vi hele tiden for at parkering skal være så sømløst og enkelt som mulig. Slik slipper du å stresse med å få satt fra deg bilen, sier Elisa i Bergen Parkering.

Les alle våre tips til opplevelser i Bergen sentrum her.

 

Flyfoto av sentrumskjernen i Bergen, rundt Festplassen og Torgallmenningen