Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

5 tips for en stressfri 17. mai

Snart klar for årets fineste dag? Vi har 5 tips til deg som skal inn til sentrum på den store dagen.

Les deg opp på trafikale avvik

Det blir mye endringer i trafikkbildet på 17. mai, og det krever at alle som kommer med bil leser seg opp før de tar turen inn til sentrum. Både ByGarasjen, GriegGarasjen og KlosterGarasjen er plassert rett ved innfartsårene, og det vil derfor fortsatt være mulig å komme seg til og fra p-husene stort sett uten problem, men det anbefales sterkt å sjekke trafikkreguleringene i sentrum nøye i forkant av besøket. Flere av tunnellene vil være stengt mellom kl. 08.30 og 12.00. I tillegg er flere av sentrumsgatene stengt for biltrafikk, noe som igjen krever en større grad av planlegging før du kan sette fra deg bilen og nyte dagen. Bergen kommune har en detaljert oversikt over alle trafikkregulering i sentrum her.

 

Sjekk i forveien!

17. mai er den dagen i året hvor vi vet at alle våre parkeringshus vil være fulle i løpet av dagen. Vi anbefaler deg å sjekke ledig-parkering.no før du drar hjemmefra og når du nærmer deg sentrum, for å hindre bomtur og vanskelige omkjøringer. Tallene endrer seg fort når så mange mennesker skal inn til byen, derfor er det lurt å sjekke to ganger.

 

Last ned Sesam Sesam

Sjekk at du har en aktiv og gyldig Sesam Sesam-avtale før du parkerer, så slipper du å tenke på å finne en betalingsautomat etter en lang dag i sentrum. Så lenge du har registrert betalingskort og bilnummer i appen, er du good to go! Hvis du ikke har app for automatisk betaling, anbefaler vi å heller betale på nett innen 48 timer etter parkeringsbesøket. Av erfaring vet vi at køen ved betalingsautomatene kan være lang.

 

Følg anvisningene på stedet

På dager med så stor trafikk i anleggene våre, har vi ekstra personale på jobb som skal sørge for trafikkflyt og øke sikkerheten til alle kundene våre. De vil også være behjelpelige med å anvise til ledige plasser ved innkjøring.

Ha tålmodighet

Det er gjerne flere tusen mennesker som skal både inn og ut av parkeringshusene samtidig, så ting kan ta litt lengre tid enn du er vant til. Følg godt med på trafikken på stedet og smør deg med tålmodighet, din tur kommer også!

 

 

Kos deg!

Viktigst av alt: 17. mai skal være gøy! Ikke stress, prøv å nyte dagen. Det er foreløpig meldt fint vær (eller i det minste oppholdsvær) på 17. mai, noe som gir fantastiske forutsetninger for årets kjekkeste dag.