Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Velkommen til Lysfesten!

Her er våre tips til deg som skal inn til sentrum for å ringe julen inn.

Les deg opp på trafikale avvik

Siden den første gang ble arrangert i 1989, er den tradisjonsrike Lysfesten blitt en viktig del av mange bergenseres førjulstid. Det blir endringer i trafikkbildet den dagen, og noen av sentrumsgatene kan bli stengt i perioder; vi anbefaler derfor at alle som kommer med bil leser seg opp før de tar turen inn til sentrum. Både ByGarasjen, GriegGarasjen og KlosterGarasjen er plassert rett ved innfartsårene, og det vil derfor fortsatt være mulig å komme seg til og fra p-husene uten problem.

 

Sjekk i forveien!

Lysfesten er en av dagene i året hvor vi vet at alle våre parkeringshus vil være fulle i løpet av dagen. Vi anbefaler deg å sjekke ledig-parkering.no før du drar hjemmefra og når du nærmer deg sentrum, for å hindre bomtur og vanskelige omkjøringer. Tallene endrer seg fort når så mange mennesker skal inn til byen, derfor er det lurt å sjekke to ganger.

 

Last ned Sesam Sesam

Sjekk at du har en aktiv og gyldig Sesam Sesam-avtale før du parkerer, så slipper du å tenke på å finne en betalingsautomat etter en lang dag i sentrum. Så lenge du har registrert betalingskort og bilnummer i appen, er du good to go! Hvis du ikke har app for automatisk betaling, anbefaler vi å heller betale på nett innen 48 timer etter parkeringsbesøket. Av erfaring vet vi at køen ved betalingsautomatene kan være lang.

 

Følg anvisningene på stedet

På dager med så stor trafikk i anleggene våre, har vi ekstra personale på jobb som skal sørge for trafikkflyt og øke sikkerheten til alle kundene våre. De vil også være behjelpelige med å anvise til ledige plasser ved innkjøring.

Ha tålmodighet

Det er gjerne flere tusen mennesker som skal både inn og ut av parkeringshusene samtidig, så ting kan ta litt lengre tid enn du er vant til. Følg godt med på trafikken på stedet og smør deg med tålmodighet, din tur kommer også!

 

 

Kos deg!

Viktigst av alt: Lysfesten skal være gøy! Ikke stress, prøv å nyte det. Det er foreløpig meldt knallvær på lørdag, noe som gir fantastiske forutsetninger for hele arrangementet.