Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av en mann som står i KlosterGarasjen og ser på mobilen sin

Dette må du vite om storkonserten 21. juli

Nå er det bare få dager igjen før det braker løst på Dokken! Her er det du trenger å vite om parkering før og etter konserten.

Forberedelsene til Vestlandets største konsert noensinne har pågått lenge. Det er snart et år siden Bergen Parkering og mange andre instanser først gikk i dialog med Bergen Live om gjennomføringen av Bruce Springsteen-konserten på området som vanligvis er godshavn. For å kunne sluse over 40 000 mennesker inn og ut, vil store deler av Dokken være stengt for biltrafikk på konsertdagen. Det vil også påvirke tilkomst til KlosterGarasjen.

KlosterGarasjen vil være stengt deler av dagen

Nøstegaten og Torborg Nedreaas gate blir stengt for biler mellom Komediebakken og Bredalsmarken på konsertdagen, søndag 21. juli. Fra klokken 15 stenger også KlosterGarasjen for innkjøring. Politiet vil være utplassert flere steder for å forsikre flyt og være behjelpelige for beboere og andre som har nødvendige ærend ved Nøstet.

Når konsertområdet skal tømmes for publikum, vil det komme over 40 000 mennesker gående fra Dokken mot sentrum. KlosterGarasjen vil derfor være stengt for utkjøring fra kl. 22 til 00. Det betyr ingen trafikk inn eller ut av KlosterGarasjen før tidligst midnatt.

 

Men det er fortsatt mulig å parkere!

Du kan fortsatt parkere i KlosterGarasjen på konsertdagen! Bare pass på å kjøre inn i p-huset i god tid før klokken 15. Vær også klar over at du ikke vil kunne kjøre ut igjen samme kveld, i hvert fall ikke før midnatt.

Du kan også bruke GriegGarasjen eller ByGarasjen, hvor det ikke vil være noen restriksjoner eller stenging. Disse p-husene har god kapasitet, og er tilgjengelige fra innfartsårene, så du slipper å møte på stengte veier og omdirigering av trafikken i sentrumskjernen på konsertdagen. Hvis du er tilreisende med overnatting i Bergen, kan du trygt parkere i våre parkeringshus over flere dager. Alle de største parkeringshusene våre er velegnet for langtidsparkering.

Bilde av innkjøring til KlosterGarasjen på en solrik dag, med fokus på Murallmenningen og Klosteret

P-huset stenger for trafikk i noen timer, men det er fortsatt mulig å parkere!

 

Sjekk i forveien og beregn god tid

Vi anbefaler deg å sjekke ledig-parkering.no når du nærmer deg sentrum, gjerne så tidlig som mulig, for å hindre bomtur og vanskelige omkjøringer. Tallene endrer seg fort når så mange mennesker skal inn til byen, derfor er det lurt å sjekke to ganger. Ser du at det er under 50 ledige plasser igjen i KlosterGarasjen, er det best å kjøre rett til GriegGarasjen for eksempel. 

Bilde av en hånd som holder en smarttelefon. Skjermen viser antall ledige plasser i KlosterGarasjen og GriegGarasjen.

Ikke stress, sjekk i forveien!

Bruk Sesam Sesam-appen eller mobilbetaling

Sjekk at du har en aktiv og gyldig Sesam Sesam-avtale før du parkerer, så slipper du å tenke på å finne en betalingsautomat etter en lang konsert. Så lenge du har registrert betalingskort og bilnummer i appen, er du good to go! Hvis du ikke har app, anbefaler vi mobilbetaling med Vipps før du kjører ut, eller betale på nett innen 48 timer etter parkeringsbesøket. Av erfaring vet vi at køen ved betalingsautomatene kan være lang.

Bilde av en hånd som holder en mobiltelefon foran en plakat med stor QR-kode

Skann QR-koden i p-huset for å betale parkeringen med Vipps

Vis hensyn

Det kan fort bli mye kø ved heisene. Vi ber deg vise hensyn og oppfordrer til å benytte trappene så langt det lar seg gjøre, slik at de med størst behov for heisene blir prioritert. Visste du forresten at trappehuset mellom Strandkaien og Klosteret er en helt unik opplevelse? Der har vi en kunstinstallasjon med av gateartisten Slava Nemes, som  består av flere verk med hjerte og helse i fokus.

 

Ha tålmodighet

Det er flere tusen mennesker som skal både inn og ut av parkeringshusene den dagen, så det kommer til å ta litt lengre tid enn du kanskje er vant til. Følg godt med på trafikken på stedet, ikke la motoren gå på tomgang, og smør deg med tålmodighet – din tur kommer også!

 

Bilde hvor man ser en mann og en kvinne som går bortover i KlosterGarasjen mens de holder hender. Bildet er tatt bakfra.

Det kan bli kø inn og ut av p-husene, men din tur kommer!