Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Regnbuedagene i Bergen 2. til 10. juni

Fra 2. til 10. juni, skinner Bergen i alle regnbuens farger når vi feirer landets neststørste Pride-festival.

Regnbuedagene i Bergen, også kjent som Bergen Pride, er en feiring av kjærlighet og mangfold som arrangeres av Foreningen Fri. Festivalen, som finner sted den første uken i juni hvert år, har over 80 ulike arrangementer i løpet av de 7 regnbuedagene og samler rundt 50 000 deltakere. Festivalens høydepunkt er Pride-paraden, som blir avholdt 10. juni i år. Gjennom hele festivalperioden, er Festplassen og Pride Park festivalens pulserende hjerte. Festivalområde, hvor man kan oppleve konserter, DJ-er, og andre sosiale aktiviteter, har gratis inngang og er åpen for alle frem til 19:30 hver dag. Du finner festivalprogrammet her.

Lørdag 10. juni finner Pride-paraden sted i Bergen sentrum. For mange er paraden selve høydepunktet med Pride, og en viktig dag hvor frihet og rettighetskamp feires! Pride-paraden er en politisk markering som både feirer samfunnets mangfold, og retten til å elske den man elsker og være den man er. I 2022 deltok over 30 000 mennesker i paraden i Bergen, og det er duket for minst like stort oppmøte i år også.

Ved store arrangementer i sentrum, anbefales det å bruke kollektivtransport, eller bruke bil til parkeringshusene i utkanten av sentrum. Da slipper du å tenke på stengte veier og omkjøringer. Du kommer deg til ByGarasjen, GriegGarasjen og KlosterGarasjen fra alle de store innfartsårene.

I tillegg er det alltid lurt å ta en titt på ledig-parkering.no før du setter deg i bilen, og sjekke hvor det er ledig plass. Av erfaring vet vi at KlosterGarasjen kan fylles opp når det er mye aktivitet i sentrum, og vi anbefaler derfor GriegGarasjen, eller ByGarasjen som er større og dermed har bedre kapasitet.