Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Ikke stress, sjekk i forveien!

Hverdagen er tilbake og igjen opplever vi ofte at det går fullt i ByGarasjen, til tross for over 2 000 p-plasser. Er du usikker på om du får plass? Vi har et par tips!

Det merkes godt at samfunnet er i gang igjen etter sommerferien. Vi merker dette spesielt i ByGarasjen, hvor vi har høy etterspørsel. Det samme skjedde i vinter da smittevernstiltakene ble opphevet. Om den økte pågangen er noe som er varig, eller mer kortsiktig, vet vi ikke, men vi så tendenser til det samme høsten 2019 også. Vi har derfor noen tips til deg som skal til sentrum med bil.

 

Sjekk i forveien

Vi har en nettside som viser antall ledige parkeringsplasser i alle de store p-husene i sentrum. Du kan også se hvor mange ledige ladepunkter det er tilgjengelig. Er du usikker på om det er plass i ByGarasjen? Du kan sjekke ledig-parkering.no på vei til byen, der vil du få antall ledige p-plasser i sanntid. Ser du et lavt antall ledige p-plasser, kan du vurdere å bruke et annet p-hus. Husk at ByGarasjen har over 2 000 p-plasser, og at det kan være en utfordring å finne de ti plassene som er ledige.

 

 

 

 

 

 

Hva med de andre p-husene?

Det er et fast mønster i parkeringsbelegget i ByGarasjen. Ut fra det vi har observert i tiden etter pandemien, er det spesielt på hverdager mellom kl. 10:00 og 14:00 at det kan gå fullt i ByGarasjen. Til sammenligning er det som regel god plass i både GriegGarasjen og KlosterGarasjen på de samme tidene. Ta gjerne turen til et av disse p-husene dersom du har behov for parkering midt i «rushen». KlosterGarasjen gir deg lett tilgang til hele sentrumskjernen, mens GriegGarasjen er bare et steinkast fra Festplassen.

 

 

 

Vær obs på oppmerking og oppstilling

ByGarasjen, som ble bygget tidlig på 1980-tallet, følger en eldre standard for bredde på p-plassene, fra en tid hvor bilene var mindre enn de er nå. Dette fører til at det kan føles ekstra trangt når parkeringshuset er tilnærmet fullt. Det er derfor viktig at alle som parkerer viser hensyn til hverandre. Visste du at ByGarasjen er bygget slik at du skal parkere med fronten inn? Gjør du det, vil du oppleve at det er mye lettere å kjøre inn og ut av plassen, samt komme ut i riktig kjøreretning. Å rygge inn på p-plassenbør derfor unngås. 

 

 

Vil du ha flere gode parkeringstips? Sjekk saken vår om stressfri parkering i BT.