Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av en rekke ladebokser i ByGarasjen, med biler parkert foran hver boks

Vedlikehold på ladepunktene i ByGarasjen

Fra mandag 12. februar vil vi stenge deler av ladeområdet for å fornye de eldste ladepunktene i ByGarasjen.

Neste uke er det duket for utskiftning av ladebokser i ByGarasjen. Det er litt over 7 år siden ladeområdet i ByGarasjen først så dagens lys, noe som betyr at de eldste ladeboksene er modne for utskiftning. Det vil derfor bli redusert kapasitet i noen dager mens arbeidet pågår. Vi sperrer av en rekke om gangen, og starter med den ytterste rekken. Vi forventer at arbeidet ferdigstilles i løpet av onsdag 14. februar, slik at ladeområdet er tilbake til full kapasitet fra torsdag 16. februar, da med splitter nye ladebokser på de to ytterste rekkene av plan 2.

Vi har for lengst bikket over en halv million elbiler i Norge, og rundt 80% av nybilsalget i 2023 besto av elbiler. I følge Statens Vegvesen, utgjør elbiler snart hver fjerde personbil i Norge. I ByGarasjen er det nå rundt 60% elbiler i gjennomsnitt. Selv om de fleste elbilbruere har gode lademuligheter hjemme, er det likevel stort behov for ladekapasitet i sentrum, spesielt i byens største parkeringshus. Derfor er det naturlig for oss å fortsette å bygge ut og fornye ladeinfrastrukturen vår.

Ved åpning høsten 2016 var ladeområdet det første av sitt slag i Norge. Det som skiller løsningen i ByGarasjen fra de fleste andre ladeløsninger, er at man ikke trenger å gjøre noe annet enn å koble seg til ladeboksen for å lade. Ladeavgift beregnes og belastes automatisk ved hjelp av den kjente ANPR-løsningen Sesam Sesam. Vi vet at elbileiere er leie av å måtte forholde seg til et flust av forskjellige ladeapper, og hos oss bruker man den samme appen for parkering og lading. Det er den enkle og sømløse kundeopplevelsen som har gjort ladeområdet til en suksess fra starten.

 

Bilde av ladeplasser i ByGarasjen med grønt ladesymbol i bakken. I bakgrunnen ser man AdO Arena og Ulriken.