Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider

Ingen bom, ingen problem

Til tross for pandemien, var 2020 et begivenhetsrikt år for Bergen Parkering. Størst av alt ble overgang til bomfrie parkeringshus.

De kjente bommene ved inn- og utkjøringsfeltene i ByGarasjen og KlosterGarasjen er borte. I byens største parkeringshus, er bommene nå fjernet til fordel for automatisk skiltgjenkjenning. Der man tidligere måtte trekke billett for å få bommen til å gå opp og slippe bilen inn, flyter trafikken nå fritt. Parkeringstid regnes ut ved at kamera leser skiltnummeret på bilen på vei inn og igjen på vei ut av p-huset.

Automatisk skiltgjenkjenning ble innført i ByGarasjen og KlosterGarasjen allerede i 2015, den gang med automatisk bomåpning for alle kunder med en Sesam Sesam-avtale.
– Dette har vist seg å være en stor suksess med god kundetilfredshet og effektivisering. Vi har nå tatt systemet et skritt videre ved å fjerne bommene, sier Trond Birkeland, daglig leder i Bergen Parkering AS.

 

 

 

Ingen billett, ingen kø

De fleste har nok opplevd å stå i kø i parkeringshus fordi noen knoter med betalingen ved bommene. Denne problematikken er nå eliminert.
– Kundene våre får nå en mer smidig opplevelse og mindre køer, som kan oppstå på dager med stor trafikk. Bergen Parkering har som mål å levere den beste og enkleste parkeringen i byen, og dette er veien mot målet.
Den aller enkleste løsningen for parkerende er betale med app. Når du først har registrert deg, trenger du ikke å tenke noe mer på parkeringen. Alt skjer automatisk, også betalingen. Det er fortsatt betalingsautomater i parkeringshuset for kundene som foretrekker å gjøre opp for seg på den måten. Der kan man taste sitt bilnummer istedenfor å sette inn en billett. I tillegg vil man også kunne betale på nett innen 48 timer etter utkjøring, eller motta faktura i posten.

 

 

Et skritt mot fremtiden

Gammeldagse løsninger med bommer eller forskuddsbetaling med billett i frontruten er snart historie, tror Birkeland.
– Alle nye parkeringssystemer er bom- og billettløse, sier han.

Bergen Parkering var først ute med automatisk skiltgjenkjenning i så stor skala, og fortsetter å være pionér. De tilbyr nå bomfri parkering og automatisk skiltgjenkjenning med flere apper.

– Vi har god forståelse for frustrasjonen med å håndtere masse forskjellige parkeringsapper og ønsker å gi et nytt bidrag til en forenkling for både fastboende og tilreisende bilister i Bergen.