Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av et par som holder hender mens de går nedover Torgallmenningen på kvelden.

Gjenoppdag sentrum under Bergen Spiser

Restaurantfestivalen Bergen Spiser er en fin anledning til å utforske sentrum. Og det beste av alt? Å komme seg dit er overraskende enkelt.

Bergen Spiser er det ekstra kjekt å spise ute i Bergen sentrum. Festivalen, som arrangeres av Bergen Sentrum AS for fjerde gang i år, finner sted ved over 50 spisesteder fra 26. januar til 4. februar 2024. Det er en ypperlig anledning til å bli bli bedre kjent med byens spennende utvalg innen restauranter og spisesteder. Og det er en fin anledning til å dele et måltid og en hyggelig opplevelse med nye eller gamle venner, kolleger eller familiemedlemmer. Du finner garantert noe for en hver smak!

Dame som sitter på restaurant og biter i en matbit. I bakgrunnen ser man lokalet og gjester.

Et levende sentrum

Hvis det er én som vet hva Bergen har å by på, så er det Thomas Ottesen. Han er salgs- og markedssjef i Bergen Sentrum AS og har dermed full kontroll på aktivitetstilbud, butikker og spisesteder.

– Et levende sentrum er et attraktivt sentrum for alle. En festival som dette vil være med på å vise frem alt vi har. De fleste kjenner ikke til mer enn en liten andel av de over 300 serverings- og spisestedene som finnes i bykjernen.

På lik linje med bergenserne, er Bergen Parkering både stolt og glad i byen sin. Vi gjør derfor alt vi kan for å gi kundene byens beste og enkleste parkering, slik at du kan besøke den så ofte du vil.

– KlosterGarasjen gjør at vi får en mer attraktiv by. Med nesten 1000 parkeringsplasser rett under den livlige bykjernen, bidrar Bergen Parkering til å gjøre det enkelt for folk å komme hit. I tillegg frigjøres areal på gateplan til spennende butikker og møtearenaer, sier Ottesen engasjert.

Bergen har et levende sentrum som stadig er i utvikling. Bergen Parkering skal være en ansvarlig aktør i lokalsamfunnet og en positiv bidragsyter for at bykjernen kan ha en bærekraftig utvikling. Dette skal vi blant annet gjøre ved å bidra til lokale opplevelser som forbedrer innbyggernes livskvalitet.

Målet er med en matfestival som Bergen Spiser, er å la både bergensere og striler gjenoppdage med det fantastiske tilbudet i byen sin.

– Bergen Spiser handler derfor både om bærekraft, å bli bedre kjent med byen sin og ikke minst å nyte en god matopplevelse sammen med gamle og nye venner, avslutter Ottesen.

Bilde av et matfat med sjømat tatt med utsikten over Bryggen i bakgrunnen

Halv pris på parkering – hver kveld!

Bergen Parkering heier på sentrum og vil at alle skal kunne nyte alt Bergen har å by på. Derfor samarbeider vi med partnerne våre i byen ved å gi rabatter i forbindelse med sentrumsaktiviteter. Vi gir blant annet halv pris på parkering hver kveld etter kl. 19, slik at du rekker å smake på alt Bergen har å by på! Rabatten gjelder i ByGarasjen, GriegGarasjen og KlosterGarasjen. På søndagene gjelder rabatten hele dagen.

Vi vet at parkering aldri er målet, men likevel en viktig faktor i hverdagen. Enten du skal på jobb, kulturarrangement eller shopping. Derfor jobber vi hele tiden for at parkering skal være så sømløst og enkelt som mulig. Skal du til sentrum med bil, har vi derfor et veldig godt tips: kjør til sentrum (ikke gjennom sentrum) til KlosterGarasjen!

Parkeringshuset er lett tilgjengelig med innkjøring og utkjøring utenfor sentrumskjernen. På den måten slipper du å kjøre gjennom trange sentrumsgater for å komme frem, samtidig som utgangene er midt i smørøyet. Du kommer opp nærmest midt på Torgallmenningen, noe som er et veldig godt utgangspunkt for alle aktiviteter i sentrum.

Som gående, er det totalt fire inn- og utganger du kan benytte deg av i KlosterGarasjen: Muren, Klosteret, Markeveien og Nøstet. KlosterGarasjen er derfor midt i hjertet av byen og innen kort avstand til det meste Bergen har å by på.

Flyfoto over Bergen sentrum som viser de 4 inn- og utgangene til KlosterGarasjen

 

Inspirasjon fra fjernt og nært

Restaurantuker med forskjellige konsepter er populært i mange byer. Vår egen restaurantfestival Bergen Spiser startet i 2020, inspirert av New York Restaurant Week. Det finnes også restaurantfestivaler i andre norske byer, som Spis Ute Ugå i Stavanger eller Spis-Uka i Tromsø. Nytt av i år for den bergenske utgaven, er også hentet fra New York: fastpriskonsept! Nå får man fastpristilbud som kuponger direkte i byVENN-appen, som vises fram og aktiveres på den aktuelle restauranten. Kupongene gir deg en unik matopplevelse til enten 100, 125 eller 150 kroner. Det blir ikke enklere enn dette!

Se alle deltakende restauranter og tilbud her.