Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Grafikk på blågrønn bakgrunn. Inneholder to hvite sirkler. I den ene sirkelen ser man ikon av en person som faller. I den andre sirkelen ser man ikon av en bil på glatt vei.

OBS! Det kan være glatt i p-husene!

Snøen som kom i helgen har gitt tidenes julestemning i Bergen, men den bringer også noen farer med seg.

Vinterværet på Vestlandet har vist seg å by på utfordringer, både for kjørende og gående. Vi har gode rutiner for vintervedlikehold i alle våre parkeringsanlegg, men når temperaturene ligger rett rundt frysepunktet, ser vi at det oppstår situasjoner som uheldige.

– Den største utfordringen er snøen som smelter, og fryser til igjen, forklarer Steinar Hovland, leder for eiendomsdrift i Bergen Parkering.

Bilde av et snødekket Bergen tatt rundt solnedgang. Man ser Løvstakken, Store Lungegårdsvann og områdene rundt.

 

Selv om både gangfelt og kjørefelt blir saltet og ryddet jevnlig, er det særlig vått slaps og snø som skaper problemer.

– Det er såpass fuktig og klebig snø på veiene nå, at vi tar den med oss på både sko og dekk.

Bergen Parkering har daglige og nattlige rutiner for snørydding og strøing, og har høyt fokus på sikkerheten til alle som ferdes i p-anleggene våre. Men til tross for at alle forholdsregler og rutiner er fulgt, kan det likevel oppstå glatte partier i både gangfelt og kjørefelt. Vi ber derfor alle besøkende om å være ekstra varsomme og oppmerksomme!

Bilde av en snødekket bilvei i dagslys. I forgrunnen ser man et trafikkskilt med varsel om glatt vei. Skiltet er delvis dekket av snø.