Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bilde av Bergen sentrum tatt fra Fjellsiden. Byen er dekket av snø, og det er rett etter solnedgang sånn at alle lysene skinner,

OBS! Det kan være glatt i p-husene!

Snøen laver ned, og skaper utfordringer over hele byen.

Vinterværet på Vestlandet har vist seg å by på utfordringer, både for kjørende og gående. Vi har gode rutiner for vintervedlikehold i alle våre parkeringsanlegg, men med våt snø og temperaturer rett rundt frysepunktet, ser vi at det oppstår situasjoner som uheldige.

– Den største utfordringen er snøen som smelter, og fryser til igjen, forklarer Steinar Hovland, leder for eiendomsdrift i Bergen Parkering.

Bilde av et snødekket Bergen tatt rundt solnedgang. Man ser Løvstakken, Store Lungegårdsvann og områdene rundt.

 

Selv om både gangfelt og kjørefelt blir saltet og ryddet jevnlig, er det særlig vått slaps og snø som skaper problemer.

– Det er såpass fuktig og klebig snø på veiene nå, at vi tar den med oss på både sko og dekk.

Bergen Parkering har daglige og nattlige rutiner for snørydding og strøing, og har høyt fokus på sikkerheten til alle som ferdes i p-anleggene våre. Men til tross for at alle forholdsregler og rutiner er fulgt, kan det likevel oppstå glatte partier i både gangfelt og kjørefelt. Vi ber derfor alle besøkende om å være ekstra varsomme og oppmerksomme!

Bilde av en snødekket bilvei i dagslys. I forgrunnen ser man et trafikkskilt med varsel om glatt vei. Skiltet er delvis dekket av snø.