Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Dronefoto av Betanien sykehus og nærliggende områder

Ny parkeringsordning ved Stiftelsen Betanien

Bergen Parkering har inngått en avtale med Stiftelsen Betanien, om drift av deres parkeringsarealer i Fyllingsdalen fra 15. februar.

Stiftelsen Betanien og Bergen Parkering AS har inngått en avtale om regulering av parkeringsområdene tilknyttet Betanien. Ordningen med parkeringsregulering kommer i forbindelse med de planlagt ombygging, noe som skaper behov for en systematisk parkeringsordning.

Bilde av et bygg tilhørende Stiftelsen Betanien

 

Det er innført parkeringsregulering på alle p-områder ved Stiftelsen Betanien. Det finnes nå tre forskjellige typer parkering:

  • Vilkårsparkering for besøkende, som er gratis og åpent for alle i inntil 3 timer.
  • Reservert parkering for ansatte og tjenestebiler, som er forbeholdt kjøretøy med særskilt tillatelse.
  • Parkering forbudt, det vil si soner hvor det ikke er lov å parkere i det hele tatt.

Hvert parkeringshus og parkeringsområde er skiltet med gjeldende regulering.

 

Parkering for besøkende, pasienter, og pårørende

Vilkårsparkering er betegnelsen for «vanlige» parkeringsområder som er åpne for allmennheten. Man trenger ikke særskilt tillatelse eller en spesiell avtale for å parkere der. Det er heller ingen betalingsplikt på disse områdene, det vil si at det er gratis parkering. Det er derimot begrenset hvor lenge man kan parkere: maks p-tid er 3 timer. Selv om det ikke er betalingsplikt på vilkårsparkering, er det registreringsplikt. Du kan registrere p-tid med appen EasyPark, hvor du velger takstgruppe for det aktuelle parkeringsområdet, og stiller inn hvor lenge du ønsker å parkere (inntil 3 timer). Viktig å velge riktig område og sone i EasyPark, da det er tre forskjellige å velge mellom. EasyPark-appen finner du på Google Play og i App Store.

Du kan også registrere p-tid med egen P-skive hvis du allerede har det i bilens frontrute. Da stiller du inn ankomsttid på skiven. Parkerer du klokken 10.15, stilles pilen på rett klokkeslett før du forlater kjøretøyet. Da kan du stå parkert i inntil 3 timer fra dette tidspunktet, og må forlate området senest klokken 13.15. P-skive fås kjøpt vanligvis kjøpt på Biltema og Clas Ohlson, eller andre lignende butikker.

Bilde av et bygg tilhørende Stiftelsen Betanien

Avdelinger og p-områder

Stiftelsen Betanien har flere institusjoner i Vestlundveien med tilhørende parkeringsanlegg. Hvert parkeringshus og parkeringsområde er skiltet med gjeldende regulering. Alle besøkende kan benytte gjesteparkering ved Betanien Møte- og konferansenter uavhengig av hvilken avdeling eller institusjon de skal besøke.

Her er liste over alle områder med gratis gjesteparkering for besøkende:

  • Stiftelsen Betanien Møte- og konferansesenter i Vestlundveien 19
  • Radiologisk og laboratorieavdeling i Vestlundveien 23A
  • Betanien dagkirurgisk avdeling, rehabilitering, og sykehjem, og Betanien DPS Allmennpsykiatrisk poliklinikk i Vestlundveien 23

Du finner også en enkel oversikt med videoforklaring på Betanien sin nettside.

Bilde av et bygg tilhørende Stiftelsen Betanien

Parkering for ansatte og tjenestebiler

Det er innført parkeringsregulering på alle parkeringsområder ved Stiftelsen Betanien. Noen av disse er forbeholdt tjenesteparkering, det vil si parkering for ansatte og tjenestebiler, enten helt eller delvis. Alle kjøretøy som brukes til ansatt- og tjenesteparkering får tildelt elektronisk parkeringstillatelse basert på bilnummer. Parkeringstillatelse administreres av arbeidsgiver, mens Bergen Parkering utfører kontroll og håndheving på områdene.

 

Parkering fra A til Å

Systematisk regulering av parkeringsområdene er helt nytt for Stiftelsen Betanien, som lenge har ønsket å forvalte parkeringsarealet på en mer smidig og effektiv måte. Med enkle grep som bedre skilting og muligheten for å registrere parkeringstid og tjenesteparkering, kan man lettere sørge for at de som virkelig trenger parkering, finner ledig plass. Med Bergen Parkering som operatør, får man et helhetlig og fleksibelt parkeringssystem som ivaretar behovene til parkeringskundene. Bergen Parkering står for drift og administrasjon av parkeringsområdene, slik at anleggseier kan fokusere på egne aktiviteter og drift.

Bilde av et bygg tilhørende Stiftelsen Betanien