Fleksibelt og enkelt ladeområde i ByGarasjen

Fleksibelt og enkelt ladeområde i ByGarasjen

img_0881

I tråd med etterspørsel fra våre kunder og utviklingen i markedet for ladbare kjøretøy ble ladekapasiteten i ByGarasjen forbedret i 2016.

Vi har alltid som mål å levere ledig, trygg og enkel parkering.  Sømløsheten i Sesam Sesam er derfor videreutviklet som et alternativ til tradisjonelle ladeløsninger der en må registrere start- og stopptidspunkt og betalingskort for hver lading. Kjør inn, koble til, lade, kjør ut. Du trenger ikke å gjøre noe mer utover dette.

Ladeområdet fungerer som en egen takstsone innenfor ByGarasjen med egen bomfri inn- og utkjøring i Syd på plan 2. Der finner man 54 nye ladeplasser med Type2 Mode3 kontakt.

Ladestasjonene tilbyr dynamisk ladeeffekt mellom 16-30A. Avhengig av biltype og antall samtidige ladinger kan kjøretøyet som lader da fylle på fra 3 – 7 kW i timen.

Rekken med ladeuttak som vender inn mot resten av anlegget er utstyrt med 400V 1-fas. Disse ladeuttakene kan dermed benyttes av alle typer ladbare kjøretøy.

Zoe

Mode3 er navnet på standarden som krever at kabelen settes i et strømuttak som er tilpasset lading av ladbart kjøretøy, og at kontroll- og sikkerhetsfunksjonene sitter i uttaket og ikke i kabelen. Du trenger derfor en egen Mode3 kabel som passer til bilen din i den ene enden, og har Type2-kontakt i den andre enden som går i ladestasjonen.

Lurer du på hvilken ladekabel som passer til din bil anbefaler vi å spørre din bilforhandler eller sjekke Elbilforeningen sine informasjonssider på denne linken.

Det påløper en avgift for tiden kjøretøyet er parkert på ladeområdet. Tiden beregnes basert på nummerskiltgjenkjenning ved innkjøring og utkjøring til området. Denne avgiften kommer i tillegg til ordinær parkering. Det vil si at prisen på ladeområdet er uavhengig av andre rabattavtaler, månedstak og abonnement i ByGarasjen. Når kjøretøyet er ferdig ladet oppfordrer vi til å flytte bilen til en vanlig parkeringsplass utenfor ladeområdet i ByGarasjen.

Betalingen skjer i etterkant av ladingen og du kan betale for oppholdet på ladeområdet på tre måter:

1. Har du en Sesam Sesam forbruksavtale blir prisen automatisk belastet denne.

2. Har du ikke Sesam Sesam forbruksavtale, gå til www.sesam-sesam.com, søk opp kjøretøyets registreringsnummer og betal innen 48 timer etter utkjøring.

3. Dersom du ikke betaler etter punkt 1 eller 2, sendes det faktura til kjøretøyets eier for oppholdet på ladeområdet, pluss et fakturagebyr på kr 65.

Fra 1.november 2016 gjelder følgende priser:

Priser for ladeområde pr. time
(beregnes pr. påbegynte 30 min):

Mandag – lørdag kl. 07 – 19                                    kr 8,-
Mandag – lørdag kl. 19 – 07, og hele søndag     kr 4,-