Ingen bom, ingen problem!

Ingen bom, ingen problem!

Automatisk skiltgjenkjenning ble innført i ByGarasjen og KlosterGarasjen allerede i 2015, med automatisk bomåpning for alle kunder med en Sesam Sesam-avtale. Dette har vist seg å være en stor suksess, og vi tar nå systemet et skritt videre. KlosterGarasjen ble bomfri i mars; fra juni forsvinner de kjente bommene ved inn- og utkjøringsfeltene også i ByGarasjen.

 

Hva betyr det for deg som kunde?

Dersom du har en Sesam Sesam-avtale, kan du fortsette som før. Den eneste forskjellen for deg, er at du slipper å vente på bomåpning på vei inn eller ut av parkeringshuset. Det samme gjelder om du har en fastprisavtale.

For våre kunder med kort for forflytningshemmede (HC-kort) vil betalingsfritak ved korttidsparkering bestå, og du vil fortsatt måtte fremvise kortet ved vårt døgnbemannet kundesenter på plan 1. Eneste forskjellen er at du slipper å trekke og validere en billett. Ved fremvisning av HC-kort vil gyldig parkering gis betalingsfritak registrert på bilnummer, for det enkelte parkeringsbesøket.

Men jeg pleier å trekke billett! Hva gjør jeg nå?

Fra nå av, blir parkeringsbesøket ditt i ByGarasjen og KlosterGarasjen identifisert med automatisk skiltgjenkjenning. Det tas bilde av skiltet på bilen ved innkjøring, og et nytt bilde ved utkjøring. Deretter beregnes parkeringstiden og parkeringsavgiften. Du har flere betalingsalternativer, både før og etter du forlater parkeringshuset.

Før du kjører ut av parkeringshuset

DEFD276E-F4EC-40B1-B05F-B3E4C4E217F6Opprette en Sesam Sesam-avtale: dette kan du gjøre så lenge du fortsatt står parkert. Last ned appen eller registrer deg på sesam-sesam.com.

B6350922-5C70-4707-BAA7-CB6F28585433

Betaling på automat: på slutten av parkeringsbesøket, på vei tilbake til bilen, kan du bruke betalingsautomaten ved å taste inn bilnummeret ditt. Du finner automatene på plan 1 (første parkeringsplan) både ved inngangen til Bergen Storsenter og ved heisen på midten av parkeringshuset.

Når du har forlatt parkeringshuset

98278EE0-7717-4B1E-AEF6-DD6E8F10413D

Betaling på nett: du kan betale innen 48 timer etter utkjøring på sesam-sesam.com. Dette gjør du ved å taste inn bilnummeret ditt på nettsiden, og betale med kort.

20C2858E-FBAA-4A19-9F67-71765B9659B3

Faktura: dersom du ikke benytter deg at de tre andre betalingsalternativene, blir det sendt faktura for parkeringsavgift til kjøretøyets eier eller leasingtaker. Legg merke til at fakturagebyr på kr. 29,- tilkommer.

Å fjerne bommene vil gi kundene våre en mer smidig opplevelse, og korte ned på køene som kan oppstå både ved inn- og utkjøringsfeltene på dager med stor trafikk. Vi har som mål å tilby den beste og enkleste parkeringen i byen, og gleder oss til denne endringen.

Bergen-Parkering-Foto-G-Fotobloggo-AHR-72