Chatten er stengt.
Sjekk våre åpningstider
Bildet av det norske flagget som vaier i Vågen, med Bryggen i bakgrunnen

Gratulerer med dagen, Bergen!

Snart klar for årets fineste dag? Her er tipsene som sikrer en sømløs opplevelse for deg som kommer til sentrum med bil.

Les deg opp på trafikale avvik

Det blir mye endringer i trafikkbildet på 17. mai, og det krever at alle som kommer med bil leser seg opp før de tar turen inn til sentrum. Både ByGarasjen, GriegGarasjen og KlosterGarasjen er plassert rett ved innfartsårene, og det vil derfor fortsatt være mulig å komme seg til og fra p-husene stort sett uten problem, men det anbefales sterkt å sjekke trafikkreguleringene i sentrum nøye i forkant av besøket. Flere av tunnellene vil være stengt mellom kl. 08.00 og 12.00. I tillegg er flere av sentrumsgatene stengt for biltrafikk, noen som igjen krever en større grad av planlegging før du kan sette fra deg bilen og nyte dagen. Bergen kommune har en detaljert oversikt over alle trafikkregulering i sentrum her.

 

Sjekk i forveien!

17. mai er den dagen i året hvor vi vet at alle våre parkeringshus vil være fulle i løpet av dagen. Vi anbefaler deg å sjekke ledig-parkering.no før du drar hjemmefra og når du nærmer deg sentrum, for å hindre bomtur og vanskelige omkjøringer. Tallene endrer seg fort når så mange mennesker skal inn til byen, derfor er det lurt å sjekke to ganger.

 

Bilde av en hånd som holder en smarttelefon. Skjermen viser antall ledige plasser i KlosterGarasjen og GriegGarasjen.

Ikke stress, sjekk i forveien!

 

Oppdatere Sesam Sesam

Sjekk at du har en aktiv og gyldig Sesam Sesam-avtale før du parkerer, så slipper du å tenke på å finne en betalingsautomat etter en lang dag i sentrum. Så lenge du har registrert betalingskort og bilnummer i appen, er du good to go! Hvis du ikke har app, anbefaler vi mobilbetaling med Vipps før du kjører ut, eller betale på nett innen 48 timer etter parkeringsbesøket. Av erfaring vet vi at køen ved betalingsautomatene kan være lang.

 

Bilde av en kvinne som står foran KlosterGarasjen og ser på Sesam Sesam-appen på mobilen sin

Husk å sjekke at alt er klart i Sesam Sesam

Følg anvisningene på stedet

På dager med så stor trafikk i anleggene våre, har vi ekstra personale på jobb som skal sørge for trafikkflyt og øke sikkerheten til alle kundene våre. De vil også være behjelpelige med å anvise til ledige plasser ved innkjøring.

 

Bilde av en mann sett bakfra som går i GriegGarasjen. Han har på seg synlighetstøy med logoen til Bergen Parkering på ryggen.

Vi har mange flinke ansatte på jobb, som hjelper deg med enkel parkering.

Vis hensyn

Det kan fort bli mye kø ved heisene når hele Bergen by skal nyte årets fineste dag. Vi ber deg vise hensyn og oppfordrer til å benytte trappene så langt det lar seg gjøre, slik at de med størst behov for heisene blir prioritert. Visste du forresten at trappehuset mellom Strandkaien og Klosteret er en helt unik opplevelse? Der har vi en kunstinstallasjon med av gateartisten Slava Nemes, som  består av flere verk med hjerte og helse i fokus.

 

Bilde av et stort kunstverk på toppen av trappehuset i KlosterGarasjen

Trappehuset mellom Strandkaien og Klosteret er en helt unik opplevelse

 

Ha tålmodighet

Det er gjerne flere tusen mennesker som skal både inn og ut av parkeringshusene samtidig, så ting kan ta litt lengre tid enn du er vant til. Følg godt med på trafikken på stedet og smør deg med tålmodighet, din tur kommer også!

 

Bilde av et par med barnevogn, som går bortover langs ByGarasjen på plan 2.

Det kan bli kø inn og ut av p-husene, men din tur kommer!

 

Kos deg!

Viktigst av alt: 17. mai skal være gøy! Ikke stress, prøv å nyte dagen. Det er foreløpig meldt knallvær på 17. mai, noe som gir fantastiske forutsetninger for årets kjekkeste dag.

 

Norsk flagg i solnedgangen på toppen av et fjell